Володимир Зеленски: Имам план за прекратяване на огъня

0
Украинският президент обяви намеренията си да представи подробен план пред американските лидери
Украинският президент обяви намеренията си да представи подробен план пред американските лидери Снимка: Facebook / Володимир Зеленски

Украинският президент обяви намеренията си да представи подробен план пред американските лидери

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкри, че разполага с план за прекратяване на огъня, който ще представи на ключови американски лидери, включително президента Джо Байдън, бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис. Това стана ясно по време на интервю, дадено в италианския град Чернобио, където Зеленски участва в годишния форум "Амброзети", предава БТА. Според него, планът ще бъде готов за представяне на американските лидери до ноември тази година.

Надявам се, че ще успея да покажа този план на президента Байдън, както и на основните кандидати за президентските избори в САЩ, като Харис и Тръмп“, заяви Зеленски, отбелязвайки, че планът включва конкретни предложения не само в сферата на оръжията, но и относно глобални въпроси, които могат да допринесат за прекратяване на войната. Той уточни, че първият му контакт ще бъде с Джо Байдън, като планът се основава на пакет от отбранителни мерки, които, ако бъдат приложени, ще представляват силно възпиращо средство срещу Русия.

По отношение на военните действия, Зеленски коментира успехите на украинските сили в Курска област. Според него, операцията е постигнала целта си, като е намалила натиска върху Харков и Сумска област и е създала допълнителен натиск върху Владимир Путин. Украинските сили остават активни на руска територия, въпреки прогнозите, че ще бъдат бързо изтласкани.

Зеленски засегна и темата за неотдавнашните промени в украинското правителство, обяснявайки, че те са необходими за внасянето на нова енергия в управлението на страната по време на продължаващата война. „Няма място за умора. Трябва да работим денонощно, за да защитим Украйна“, посочи той.

По-рано същия ден Зеленски проведе среща с италианския премиер Джорджа Мелони, която потвърди, че Италия ще продължи да подкрепя Украйна и няма да отстъпи от ангажиментите си. Мелони подчерта, че патовата ситуация на бойното поле показва, че Западът отговаря правилно на руската агресия. Тя също така заяви, че Китай и Индия могат да изиграят важна роля за намирането на решение на конфликта, но категорично изключи възможността Западът да изостави Украйна.

В заключение, Зеленски акцентира върху значимостта на международното право и подчерта, че Путин не може да бъде смятан за достоверен партньор в преговорите, като добави, че Украйна има нужда от силни позиции при евентуални преговори за мир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Куролап Зеленски
    Кагда я гаварю,гаварит Вашингтону!
  • 7
    2
    Куролап Зеленски
    Тоест усетих какъв голям чеченски ми се пече отзад и вече се моля за мир,нищо че съм абсолютно нелигитимен,да не говорим,че се правих на мъж и забраних преговори с Русия ама сега ще ям на Лойд Остин лайната,че иначе ще ме носят в московската зоологическа градина като главна обезяна
  • 9
    1
    ...
    Пия си бялото хладно винце и хоп, зеленски имал план за спиране на огъня. Абе боклук, ще се задавя от смях бе мамка ти жалка. Млъкни поне за един шибан ден с простотиите си. Ще те изкормят теб и подобието на свръх корумпираната държава която обитаваш. Няма сащ няма нато. Кое още не ви е ясно ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари