Volkswagen съкращава хиляди и намалява заплатите в Германия

1
Компанията планира затваряне на три завода в Германия
Компанията планира затваряне на три завода в Германия Снимка: Асен Игнатов / Архив

Компанията планира затваряне на три завода в Германия

Автомобилният гигант Volkswagen обмисля сериозни структурни промени в германските си поделения, включващи намаляване на заплатите и масови съкращения на персонала. Информацията беше потвърдена от работническия съвет на компанията в понеделник.

Намаление на възнагражденията

Ръководителят на работническия съвет, Даниела Кавало, разкри плановете на ръководството на Volkswagen за 10-процентно намаление на заплатите във всички отдели. "Конкретно това означава изваждане от употреба на още повече продукти, обеми, смени и цели монтажни линии, далеч отвъд това, което вече сме направили", заяви Кавало.

Закриване на производствени мощности

Плановете включват затваряне на три завода и редуциране на капацитета на всички останали производствени звена в Германия. Според Кавало нито един от германските заводи не е защитен от предстоящите промени.

Промени в трудовите договори

Компанията планира да прекрати дългогодишното споразумение за защита на заетостта, действащо от 1994 година. Промените засягат служителите на специализирани и ръководни длъжности, временните работници и стажантите.

Структура на собствеността

Volkswagen има сложна структура на собственост, като Porsche SE притежава 53.3% от акциите с право на глас. Провинция Долна Саксония държи 20% дял с право на глас, а Катар - 17%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Мухахахахаха
    Как е Германистанци ? Работят ли санкциите мухахахаха
  • 2
    1
    Наркоман Зеленски
    Аз търся офицери,да идват при мен,че малко ми остана преди да ям чеченския....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари