Volkswagen изненадващо намали драстично цените

1
Германският автогигант цели да стимулира продажбите на електромобили с неочаквано намаление
Германският автогигант цели да стимулира продажбите на електромобили с неочаквано намаление

Германският автогигант цели да стимулира продажбите на електромобили с неочаквано намаление

Volkswagen (VW) изненада автомобилния пазар с драстично намаление на цената на своя базов електрически модел ID.3. Според информация от специализираното издание "Automobilwoche", германският автопроизводител планира да свали цената на компактния електромобил под психологическата граница от 30 000 евро.

От 1 октомври 2024 година базовата версия на ID.3 ще се предлага на цена от 29 760 евро. Това представлява значително намаление спрямо настоящата цена от 36 900 евро за модела ID.3 Pure с батерия с капацитет 52 киловатчаса.

Ценовата стратегия на VW включва комбинация от намаление на каталожната цена до 33 330 евро и допълнителен бонус за покупка от 3 570 евро, което води до крайната цена от 29 760 евро. За сравнение, през декември 2022 година клиентите е трябвало да заплатят около 44 000 евро за същия модел.

Мартин Сандер, новият ръководител на отдел "Продажби" във Volkswagen, коментира: "Нашата цел е да вдъхновим възможно най-много клиенти да преминат към електрически модели на Volkswagen. Атрактивните базови цени играят важна роля за това. Работихме интензивно върху нашите вътрешни разходи. Ето защо ние сега предлагаме ID.3 Pure на значително по-ниска цена."

Този ход се разглежда като стратегическа офанзива от страна на VW в контекста на настоящата криза в автомобилната индустрия. Намалението на цената се интерпретира и като политически сигнал, отговарящ на критиките за липса на достъпен базов електрически модел в портфолиото на компанията.

Важно е да се отбележи, че тази промоционална цена е планирана да бъде валидна до края на 2024 година. Остава да се види как ще реагира пазарът на тази агресивна ценова политика и дали тя ще доведе до очакваното увеличение на продажбите на електромобили Volkswagen.

Експертите в автомобилния сектор очакват, че този ход на VW може да предизвика вълна от ценови корекции и при други производители, което в крайна сметка би могло да ускори преходът към електрическа мобилност в Европа.​

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    18
    С тази малка батерия става само са градски автомобил. А за градски автомобил 55к лева по нашите ширини си е евало мамата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари