Военните продължават борбата с пожара в Славянка

0
Сухопътните войски оказват помощ в гасенето на огъня край село Голешово
Сухопътните войски оказват помощ в гасенето на огъня край село Голешово Снимка: Министерство на отбраната

Сухопътните войски оказват помощ в гасенето на огъня край село Голешово

Военнослужещи от Сухопътните войски на Българската армия продължават да участват активно в гасенето на пожара, който бушува в планината Славянка, в близост до село Голешово, община Сандански, област Благоевград. Осемнадесет военнослужещи, оборудвани с шест специализирани машини, са на терен и днес, като част от усилията за овладяване на огнената стихия. Информацията беше предоставена от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Екипът от военнослужещи е под ръководството на старши лейтенант Георги Гечов, който координира действията на място. Модулът на Сухопътните войски продължава да работи усилено в труднодостъпния планински район, където огънят продължава да представлява сериозна заплаха.

Според данни от Министерството на отбраната, вчера над 2120 военнослужещи и около 426 единици техника от различни формирования на Сухопътните войски са участвали в гасенето на пожари в различни области на страната. Действията им не спират от 12 юли, като те работят рамо до рамо с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, служителите от горските стопанства и доброволци.

Тежката и рискована работа на военнослужещите е от съществено значение за овладяването на пожарите, които са засегнали значителни горски площи в различни региони на страната. Министерството на отбраната подчертава, че участието на армията в такива операции е ключов фактор за успешното справяне с извънредни ситуации от подобен мащаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари