Огнеборци, военни и доброволци обединени срещу огнената стихия на Беклемето

0

Пожар избухна в недостъпна скалиста местност

В късния следобед вчера на Беклемето избухна пожар, който се разраства в почти недостъпна скалиста местност, преминавайки през пропасти и сипеи. С разпространението си огънят прогаря коренища, които държат скална маса, и тя се изсипва в улеите надолу, което го прави изключително опасен. Пожарът обхваща широколистна растителност, но съществува опасност да достигне до иглолистните гори. Заради това огънят се обработва от север и запад от огнеборци, военнослужещи, служители на "Централен Балкан" и доброволци.

Очаква се помощ от Българския модул за гасене на горски пожари

В утрешния ден работата на терен ще продължи, като се очаква на помощ да се включи Българският модул за гасене на горски пожари, който тази нощ се връща от Гърция, съобщават от МВР. Чрез областния управител на Пловдив, проф. Христина Янчева, Министерството на отбраната е поискало помощ от Сухопътните сили. В гасенето ще участва модул от 40 военнослужещи с техника от МО.

Ограничения за доброволци и възможна намеса на хеликоптер

От Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" информират, че заради специфичния терен и високия риск в гасенето няма да бъдат допускани „спонтанни“ доброволци. По преценка на щаба може да бъде използван и хеликоптер.

Регулация на движението и мерки за безопасност

Създадена е организация с Областната дирекция на МВР - Пловдив за регулиране на движението от полицейски екипи в случаи на задимяване на прохода, както и организация на пропускателен режим към мястото на гасителните действия.

Статистика за произшествията и участващите екипи

Към 18:00 часа вчера са регистрирани 62 произшествия, при които работят 775 служители на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" с 273 единици техника. Работата на екипите продължава, като усилията са насочени към овладяването на огнената стихия и предотвратяването на по-нататъшни щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари