Владимир Путин: Ако Западът позволи на Киев да използва оръжия с голям обсег, НАТО влиза във война с Русия

1
САЩ и Великобритания обсъждат разширяване на военната помощ за Киев
САЩ и Великобритания обсъждат разширяване на военната помощ за Киев Снимка: Kremlin.ru

САЩ и Великобритания обсъждат разширяване на военната помощ за Киев

Руският президент Владимир Путин отправи сериозно предупреждение към Запада относно потенциалното предоставяне на далекобойни оръжия на Украйна. Изявлението му идва в момент на нарастващо напрежение и дискусии между западните съюзници относно военната подкрепа за Киев.

"Ако Западът позволи на Киев да използва оръжия с по-голям обсег срещу цели в Русия, това би означавало, че НАТО ще влезе „във война" с Москва", заяви Путин. Той подчерта, че подобно развитие би променило коренно характера на конфликта.

Тези думи на руския лидер бяха произнесени само ден след като държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкън и британският му колега обсъждаха възможността за облекчаване на ограниченията върху използването на далекобойни западни оръжия срещу Русия - искане, което Украйна отдавна отправя към своите съюзници.

Путин предупреди: "Ако това решение бъде взето, то няма да означава нищо по-малко от прякото участие на страните от НАТО, САЩ и европейските държави във войната в Украйна, и това, разбира се, значително променя самата същност, самата природа на конфликта."

Той добави, че в такъв случай Русия ще бъде принудена да предприеме "подходящи решения" в отговор на създадените заплахи.

На фона на тези напрегнати изявления, Полша заяви своята подкрепа за премахване на ограниченията върху използването на ракети с голям обсег от страна на Украйна. Това становище допълнително усложнява и без това деликатната дипломатическа ситуация.

Междувременно, при запитване относно евентуално разрешение за Киев да нанася удари дълбоко в руска територия, американският държавен секретар Антъни Блинкън избегна прекия отговор. Това мълчание оставя място за спекулации относно позицията на САЩ по този чувствителен въпрос.

Изявлението на Путин и последвалите реакции подчертават сложността на ситуацията и потенциалните рискове от ескалация на конфликта. Международната общност остава в напрегнато очакване на по-нататъшното развитие на събитията и възможните последствия от евентуалното разширяване на военните възможности на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    20
    Ебачът на Зеленски в гъза и...
    Ако лайНАТО само посмее официално да участва на страната на клоаката УСрайна,куросмук Зеленски ще бъде обесен на първото дърво и бункера няма да ти спаси,да му еба майката проста да му еба - да го духа говнояда Зеленски
  • -3
    19
    Куросмук Путин-ебалника
    Ако НАТО наистина започне война с Русия, тоя педераст Путин не може да си намери място на тоя Свят, да му еба путката майна проста, да еба! Какви ги приказва тая малоумна курва, говнояда Путин?!
  • 1
    18
    112
    Дори и на ебана в гъза бесарабска курва като мен е ясно че лайНАТО никога няма да посмее да се дърви на Русия с нещо повече от едни посрани наемници,които биват успешно моГилизирани: А добрите новини продължават: Русия има военна инициатива във всички бойни зони с Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) – както в района на Курск, така и в Донбас. Това пише военният колумнист на вестник La Repubblica Джанлука Ди Фео. „Новината е откъслечна, така че все още не е ясно дали това е отделна атака или началото на голяма маневра за изтласкване на украинците от територията на Русия. Руските войски напредват със завидна последователност по цялата линия на фронта в Донбас и потушават огнища на съпротива“, заявява авторът. Той посочва, че съперниците имат голяма разлика в числеността и превъзходството е на страната на Руската федерация. Много украински новобранци дори не са имали време да завършат основно обучение, пише наблюдателят. Той също така отбелязва недостиг на оръжия, до такава степен, че украинците „използват американски оръдия M101 1945 г.“. Масираната атака на украинските въоръжени сили срещу района на Курск започна на 6 август. В региона е в сила федерален режим на извънредно положение. Жителите на граничните райони са евакуирани в безопасни зони. По данни на Министерството на извънредните ситуации над 10 хиляди души са в центрове за временно настаняване в 30 региона на страната. Според руското министерство на отбраната от началото на бойните действия в курското направление Киев е загубил повече от 12 500 военнослужещи и 101 танка. Операцията по унищожаване на украинските въоръжени сили продължава.
  • 0
    17
    До 14
    Ебаната в гъза бесарабска курва мартинчо отново е изсрал няколко мазни лайна,да му еба путката майна в устата лайняна да му ебем,я да си припомним хубавата новина от днес: За две денонощия руските военни освободиха десет населени места в Курска област, съобщиха от Министерството на отбраната. Те също така отблъснаха четири опита на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да пробият границата в посока на населените места Нови път и Медвежие в рамките на 24 часа. Подразделенията на групировката войски "Север" в рамките на два дни освободиха десет населени места в Курска област: Апанасовка, Бяхово, Вишневка, Викторовка, Взапное, Гордеевка, Краснооктябрское, Обуховка, Снагост и 10-ти октомври. В рамките на 24 часа руските войски отблъснаха четири опита на украинските въоръжени сили да пробият границата в посока на населените места Нови път и Медвежье. Военните отблъснаха две контраатаки на противника в посока на селата Фанасеевка и Снагост, а също така осуетиха опит за атака в посока на Олговка. Един украински войник се е предал. Руската авиация разгроми струпванията на на жива сила и техника на противника в Курска област, а също така удари украински резерви в Сумска област.
  • 0
    16
    До 13
    Хахахаха истината боли,а курво ебана в гъза бесарабска да еба путката майна да ти еба - слава на Русия и кур за тебе бе травестит вмирисан! Майка ти да еба в устата да еба и в гъза да еба
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари