Владимир Малинов ще участва в два енергийни форума в Солун

0
Българският енергиен министър ще обсъди енергийното сътрудничество и бъдещето на енергийната инфраструктура в Европа
Българският енергиен министър ще обсъди енергийното сътрудничество и бъдещето на енергийната инфраструктура в Европа Снимка: Владимир Шоков / БТА / Архив

Българският енергиен министър ще обсъди енергийното сътрудничество и бъдещето на енергийната инфраструктура в Европа

Министърът на енергетиката Владимир Малинов ще вземе участие в два значими енергийни форума, които ще се състоят в град Солун, Гърция.

Първото събитие, което ще се проведе на 6 септември, е осмото издание на „Енергиен форум за Югоизточна Европа“, организиран от Американо-гръцката търговска камара в партньорство с Атлантическия съвет. На този форум ще присъстват политици, представители на регулаторни органи, финансисти и учени, които ще обсъждат ключови въпроси в сферата на енергетиката. Министър Малинов ще участва в дискусия на кръгла маса, посветена на темата „Енергийното сътрудничество в Югоизточна Европа и региона на Източното Средиземноморие: Повратна точка за енергийната сигурност на Европейския съюз“.

След това, на 8 септември, министър Малинов отново ще участва във форум в Солун – „Диалог за енергетиката на бъдещето на Европа в Близкия изток и Северна Африка (MEFED) – фокус върху енергийната инфраструктура“. Това събитие ще се ръководи от министъра на околната среда и енергетиката на Гърция, Теодорос Скилакакис, и от д-р Роберт Хабек, вицеканцлер и федерален министър на икономиката и климатичните действия на Германия. Основната тема на форума ще бъде развитието на междурегионалната енергийна инфраструктура, която има за цел да ускори енергийния преход в Европа.

По време на втората конференция ще се проведе двустранна среща между министър Малинов и д-р Хабек, където ще бъде подписана Съвместна декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия между двете държави. Министър Малинов ще проведе и разговори с гръцкия си колега Теодорос Скилакакис, като ще обсъдят въпроси от взаимен интерес, свързани с българо-гръцките енергийни отношения. Предвижда се също така двустранна среща с Абдула Ахмед Балалаа, помощник-министър на външните работи на Обединените арабски емирства, на която ще бъдат обсъдени енергийни и устойчиви проекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари