Владимир Чуков: На прага сме на голяма война в Близкия изток

0
Напрежението в Близкия изток достига критична точка
Напрежението в Близкия изток достига критична точка

Напрежението в Близкия изток достига критична точка

Ситуацията в Близкия изток продължава да се изостря, като регионът е на ръба на мащабен военен конфликт. Това е оценката на изтъкнатия арабист професор Владимир Чуков, който сподели своя анализ в телевизионното предаване "Денят на живо" по NOVA NEWS.

Професор Чуков подчерта, че развитието на събитията на терен ще бъде от решаващо значение за бъдещето на региона. Той обърна внимание на промяната в общественото възприятие за военната мощ на "Хизбула":

"В медиите се пишеше, че „Хизбула" е една непобедима армия, но виждате какво се случи – те останаха отново сами", коментира експертът.

Анализаторът отбеляза изненадващата позиция на Иран, който изглежда не бърза да застане зад "Хизбула" в настоящия момент. Според професор Чуков, Техеран възприема стратегия на изчакване, вероятно с оглед на предстоящите президентски избори в Съединените американски щати:

"Вероятно изчакват, за да видят кой ще оглави американската администрация. Те искат да спечели Камала Харис, като наследник на администрацията на Барак Обама, при който се подписа ядрената сделка", обясни той.

Професорът обърна внимание на противоречивите изявления от страна на израелското ръководство относно неотдавнашната атака с пейджъри. Докато президентът Ицхак Херцог отрича връзка с инцидента, министър-председателят Бенямин Нетаняху твърди, че е нанесен сериозен удар върху "Хизбула".

Експертът подчерта сложността на разузнавателните операции в региона, като посочи:

"Свидетели сме на много силна шпионска игра. „Хизбула" си създава фирми, не е задължително да са само ливанци в тях. От централата им казват, че даден човек може да свърши определена работа (да пере пари). Те обаче са проядени от шпиони. Няма как в България да ги знаем. Няма разузнавателна структура, която да разкрива информаторите си".

Професор Чуков изрази загриженост относно ситуацията в Ливан, където се наблюдава масово движение на автомобили към Бейрут и последващо насочване към Сирия. Той предупреди за потенциалните последствия от продължаващия натиск върху "Хизбула".

В заключение, арабистът отбеляза превъзходството на Израел в сферата на кибервойната:

"Всички информационни системи на „Хизбула" бяха пробити. Те просто нямаше как да избягат", заяви професор Чуков.

Развитието на ситуацията в Близкия изток остава непредсказуемо, като експертите продължават да следят внимателно събитията и да анализират потенциалните сценарии за развитие на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Глупости
    Извинявам се,исках да кажа,че Чуков е добър специалист и е напълно прав - целта на куросмук Нетаняху е да разпали война за да спрат протестите вътре в ИЗСраел срещу неговото корумпирано управление! Затова и трябва да кажем:слава на народа на Ливан и слава на Палестина! Смърт на ционизма!
  • 1
    7
    Уверен бесарабски куросмук
    До 6 Напълно те подкрепям - трябва да има общ фронт на всички нормални държави срещу ционистката клоака ИЗСраел и техните спонсори от ФАЩ!
  • 1
    6
    Путин Хуйло
    С никнейм Българин,въпреки че съм смрадлив ебан в гъза бесарабски циганин гей исках да кажа следното: няма по терористична държава от ФАЩ и веднага след тях са ИЗСраел - нека нашите руски братя да унищобжат клоаката УСрайна,а всички арабски държави да се обединят срещу тумора ИЗСраел! Слава на Русия!
  • 4
    5
    345345
    чифутите - слугите на сатаната, ще направят всичко възможно за да започнат война, защото им е в кръвта да сеят смърт и тероризъм навсякъде по света без да са дали нищо... същата чифутска сатанинска измет иска да бъдат избити Християните, защото едновременно ги е страх от тях и ги мразят, защото знаят, че само Християните изповядват единствената истинска религия към Исус Христос, а чифутите са тези, които се опитаха да убият Исус и го разпнаха на кръст, защото ги беше страх от него и го мразеха, защото говореше истина, само че Той с кръвта си изкупи греховете ни и след това на третия ден възкръсна, а чифутите продължават да почитат сатанинските си богове, които им заповядват да продължават с геноцида и кръвопролитията на невинни хора ... Orthodox Jews Wants To KILL Christians - Mar Mari Emmanuel https://youtube.com/watch?v=I8O713kL9R8
  • -8
    4
    Глупости
    Лъже тая русоидна свиня Чуков. Основните сили като Хамас и Хизбула, които евентуално могат да направят война в Близкия изток са пред разпад, а Иран е твърде самотна и уязвима за да направи нещо на Израел. Иска да създаде страх сред хората свинята Чуков, и на блазата на тоя страх да се създаде съпротива сред хората за спиране на наказателната операция на Израел против терористите, които са в тясна връзка с Кремъл. Целта му е да спаси от унищожение терористите ама няма как да стане вече. Путин активира терористите от Хамас с цел да намали помощта за Украйна, обаче май ще стане с един куршум трите заека Кремъл, Хизбула и Хамас, ще бъдат отстреляни.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари