Видински пилот спечели престижен трофей от Сърбия

0

Иван Иванов-Жико грабна сребро от планинско състезание в Неготин

Председателят на АСК "Жико Моторспорт" - Иван Иванов-Жико постигна забележителен успех в последния кръг на Националния шампионат по планинско изкачване в Неготин, Сърбия. Той се класира на второ място в своя клас - автомобили до 2000 кубични сантиметра, и зае девето място в генералното класиране.

Силно международно участие

В петия и последен кръг на сръбския шампионат се включиха 60 състезатели от три държави - Сърбия, Северна Македония и България, което го превърна в най-мащабния старт за сезона.

"Участвахме само в три от петте кръга поради финансови ограничения. Опитахме да се преборим за място в призовата тройка за годината, но вероятно една точка няма да ни достигне", сподели Иванов.

Успехи въпреки предизвикателствата

Състезателят изрази благодарност към своите спонсори от Видин - бензиностанции "ТИП", фирма "Лидер" и ЮБМ Груп - Вибранко, без чиято подкрепа участието му би било невъзможно.

"Класирането в Неготин е задоволително за нас, въпреки че нямахме подходящи гуми за трасето, а и колата ни не е достатъчно конкурентна", обясни пилотът.

Предходни постижения

В по-ранните стартове от сезона Иванов-Жико също демонстрира завидни резултати - второ място на планинско "Авала" в Белград и трето място на планинско "Тара".

Българският автомобилен спорт в криза

Участието на видинския състезател в сръбския шампионат е продиктувано от кризата в българския автомобилен спорт. За първи път в историята през тази година в България не се проведоха рали състезания поради спор между две организации, претендиращи за статут на автомобилна федерация.

"Бяхме принудени да си извадим сръбски лиценз след покана от сръбски клуб. Трябва да поддържаме форма, защото след 2-3 години без състезания връщането става много трудно", коментира Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари