Венко Сабрутев: ПП-ДБ предлага модела „Марио Драги“

0
Целта ни е да покажем на българското общество грешките, които допуснахме. Сред тях е коалицията ни с ГЕРБ
Целта ни е да покажем на българското общество грешките, които допуснахме. Сред тях е коалицията ни с ГЕРБ Снимка: Венко Сабрутев / Facebook

Целта ни е да покажем на българското общество грешките, които допуснахме. Сред тях е коалицията ни с ГЕРБ

ПП-ДБ представя нова стратегия за привличане на младите и образованите.

Продължаваме Промяната - Демократична България (ПП-ДБ) обяви нова стратегия, насочена към привличане на младите и образованите българи. Венко Сабрутев, представител на коалицията, разкри плановете им в интервю за бТВ, подчертавайки намерението им да възстановят загубената подкрепа от предишните избори.

Сабрутев обясни, че от днес започва работата на специална група, която ще се фокусира върху ключови теми като доходи, подкрепа за младите семейства, образование и здравеопазване. Той подчерта важността на тези области за бъдещето на страната.

"Целта ни е да покажем на българското общество грешките, които допуснахме. Сред тях е коалицията ни с ГЕРБ. Направихме нещо, за да има стабилно управление в държавата. Българското общество да върви в правилната посока, да се случат нещата, които всички искаме да се случат", сподели Сабрутев.

Представителят на ПП-ДБ призна, че коалицията с ГЕРБ е била грешка, но обясни, че решението е било продиктувано от желанието за стабилно управление. Въпреки това, той изрази недоверие към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заявявайки: "Не може да има джентълменско споразумение с хора, които не си държат на думата".

Като алтернатива, ПП-ДБ предлага модел, вдъхновен от италианския политик Марио Драги. Според Сабрутев, това би означавало избор на "Лице, ползващо се с обществена подкрепа и равноотдалечен от всички партии". Той обясни, че преди да се предложат конкретни имена, трябва да има съгласие за този модел сред политическите сили.

"България има необходимостта от стабилно управление. Партиите, които се съгласят да подкрепят тази фигура, трябва да се съгласят с определена законодателна рамка. Партиите, които подкрепят такова политическо лице, те трябва да носят отговорност", подчерта Сабрутев.

Относно въпроса за интегритета на бъдещите народни представители, Сабрутев призна, че винаги съществува риск от компрометиране, но изтъкна досегашния успех на коалицията: "Четири Народни събрание ние нямаме пробив" сред нашите народни представители, заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Марио Драги
    Най корумпираната и продажна сган да ме споменава....това не е на добре
  • 2
    3
    До 2
    Куросмук ПеПерастки,подмивай си разпрания задник и отивай в централата на ДПС - ДеБелян да заработваш мазното кафенце заедно с куролапа Сабрутко
  • -1
    2
    Do 1
    Сопол, избърши се и отивай на нивата.
  • 2
    1
    Мухахахахаха
    Този мазен ДеБил-ПеПераст нещо не споменава как седяха в скута на Шиши и пиха мазни кафенца за да си пробутат промените в конституцията,които вкараха България в невиждана в новата ни история политическа криза! Сабрутко е поредното мазно и ДеБело ПеПераст-лайно,което трябва да бъде изхвърлено обратно в канала на следващите избори мухахахахахахахахахахахахахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари