"Величие" се разпадна

6
Шестима народни представители от групата подадоха заявления за напускане
Шестима народни представители от групата подадоха заявления за напускане Снимка: Facebook / Николай Марков

Шестима народни представители от групата подадоха заявления за напускане

Справка в деловодството на Народното събрание потвърждава, че парламентарната група "Величие" се е свила до седем депутати, след като шестима народни представители подадоха заявления за напускане. Така групата се разпада и в 50-ото Народно събрание остават шест формации.

Според данните, заявления за напускане са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калнива. С тяхната оставка групата "Величие" вече не отговаря на минималните изисквания за съществуване на парламентарна група, определени от правилника на Народното събрание.

Тази ситуация поражда множество въпроси и притеснения относно стабилността на коалиционните договорености в парламента. Разпадането на "Величие" идва в критичен момент, когато политическата сцена в България е особено напрегната и нестабилна. Това събитие може да има значително въздействие върху баланса на силите в Народното събрание.

Какво доведе до разпадането на "Величие"?

Причините за масовото напускане на шестимата депутати от "Величие" не са изцяло ясни, но е очевидно, че вътрешнопартийни конфликти и разногласия са изиграли своята роля. Според някои източници, депутатите, които са подали заявления за напускане, не са били доволни от политиката на ръководството на групата и от липсата на прозрачност и вътрешен диалог.

Тези проблеми са създали напрежение и недоволство сред членовете на "Величие", което в крайна сметка е довело до сегашната криза. Въпреки че засега няма официални изявления от напусналите депутати, е вероятно те да се присъединят към други формации или да останат като независими в Народното събрание.

Последици за 50-ото Народно събрание

Разпадането на парламентарната група "Величие" има редица последици за политическата ситуация в България. Първо, намаляването на броя на парламентарните групи от седем на шест променя динамиката на работата в Народното събрание. Това може да доведе до промени в комисиите и в разпределението на отговорностите сред депутатите.

Второ, напускането на шестима депутати от "Величие" означава, че тези народни представители ще трябва да намерят нова политическа идентичност. Това може да включва присъединяване към съществуващи групи, създаване на нова парламентарна група или оставане като независими депутати.

Накрая, разпадането на "Величие" подчертава нуждата от по-голяма стабилност и предсказуемост в българската политика. Въпреки че е нормално в демократични общества да има разногласия и промени, честото разпадане на парламентарни групи създава усещане за нестабилност и липса на доверие в политическата система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    До 13
    Адмирации за коментара !!
  • 3
    13
    xexe
    Стотината хиляди глупака трябва много да се срамуват от това което вкараха в парламента.
  • 6
    12
    Въпроси
    Защо в България има над 100 партии? Нима има 100 различни политически нюанса? Само соц партиите са няколко. Всеки си иска и си прави партия. Ха такава, а онакава. Например: като каква партия е ПП, или ГЕРБ, или разните му там демократи, или Славистите, или която и да е друга?
  • 8
    11
    xexe
    "Величие" е лайнян кич, който може би само заблудени селтаци възприемат като партия
  • 18
    10
    LOL
    То всичко това беше пределно ясно. Кюфтака дето се представя за полковник, а всъщност е УВОЛНЕН ДИСЦИПЛИНАРНО подполковник. После се представя като "университетски преподавател", а реално е "асистент" в НБУ. Тоя от уволнението насам освен да обикаля телевизионните студия и да сипе лъжи, не знам да е работил нещо. Но пък незнайно как точно преди изборите придоби палат в полите на Витоша. Изказванията са му меко казано анти-европейски и про-руски. Как така изведнъж от нямащ пари за едно кафе (по думите на съпартиеца му) си купува/строи имот в една от най-скъпите локации в България? На фона на всичко това се намериха хиляди глупаци да го пратят в парламента, където просто ДОКАЗА за какво е там. Не е там да върши работа, не е там да изпълнява волята на избирателите му, напротив - демонстративно прави точно обратното на декларираното преди изборите. Много евтин човек, купен от мафията на цената на една къща.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари