"Величие": Разграничаваме се от действията и думите на Николай Марков и Виктория Василева

1
Партията призовава за оставки в ръководството
Партията призовава за оставки в ръководството Снимка: БТА

Партията призовава за оставки в ръководството

От "Величие" настояват за промени в ръководните позиции на партията. Виктория Василева е призована да се откаже от заместник-председателското място в Народното събрание, а Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група. Позицията е публикувана на официалния сайт на партията и е подписана от ръководството.

Трудна политическа ситуация и искане за промени

Централният съвет на "Величие" ще се събере на извънредно заседание, за да обсъди създалата се сложна политическа ситуация в парламентарната група. Партията категорично се разграничава от действията и думите на Николай Марков и Виктория Василева. В позицията се призовава останалите народни представители в парламентарната група също да се дистанцират от действията и позициите на Марков и Василева и да излъчат нови председател и заместник-председател от квотата на "Величие".

Вътрешнопартийно напрежение след изборите

Напрежението между председателя на партията Марков и идеологът ѝ Ивелин Михайлов възникна веднага след изборите на 9 юни, когато партията събра 4,7% от доверието на гласоподавателите. Михайлов обяви, че Марков настоява "Величие" да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, което противоречи на идеите на симпатизантите. Марков отговори, че Михайлов е обикновен член и не може да иска оставки, като го нарече с "семпъл ум". В крайна сметка при гласуването на кабинета всички 13 депутати от "Величие" гласуваха "против" правителството с премиер Росен Желязков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Kvostana
    Е какво стана? Май празните чекове подчиниха и вас?!!! Това е народна пара,с която купуват и продават без да им мигне окото! Но има провидение!!! Всички сте смъртни! Рано или късно ще си го получите!!! Мръсна сган!!!!
  • 4
    1
    Русенец
    Бивш милиционер и бивша ку..а няма!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари