Вече няма опашки от коли на Дунав мост

2
Времето за изчакване на превозните средства, за да преминат моста, е до пет минути
Времето за изчакване на превозните средства, за да преминат моста, е до пет минути Снимка: БГНЕС

Времето за изчакване на превозните средства, за да преминат моста, е до пет минути

Трафикът в района на граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе е нормален днес преди обед, съобщава Българска телеграфна агенция (БТА). Репортер на агенцията установи, че няма образували се опашки от превозни средства, а движението преминава без значителни затруднения.

От граничния пункт информират, че времето за изчакване на превозните средства, за да преминат моста, е до пет минути. В пикови часове това време може да се увеличи до 30-40 минути. Според същия източник, вчера вечерта и през нощта са се образували колони от автомобили с румънски туристи, връщащи се от почивка, които са изчаквали по русенските булеварди "България" и "Тутракан" за преминаване на съоръжението.

"Очаква се днес в тези времеви периоди движението също да бъде натоварено. Обстановката с трафика е динамична и се реагира според ситуацията," коментираха от граничния пункт.

Основен ремонт на "Дунав мост" и регулиране на трафика

На 10 юли тази година бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста е поставен светофар, като движението в 200-метров участък се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" също регулират превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

От граничния пункт съобщават, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2134 товарни автомобила. От тях 920 са влезли в България, а 1214 са излезли от страната. Средно около 3000 леки автомобила преминават през моста в посока Румъния за денонощие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Таратунчо
    На 11ти, на следващия ден от обявяването на старта на ремонта, трябваше да карам дъщеря си на Отопени за полет в 17:30. Естествено нямайки вяра на медии и хрантутници тръгнахме в 9 сутринта, че знае ли човек, може пък наистина да са се разработили здравата. Подозирам, че точно защото тръгнахме Х часа по-рано, минахме на вентилатор, въпреки участието на един брадясал и с кървясал поглед индивид от гранична полиция, който ръкомахайки дублираше вече работещия светофар. Изгубих ме няколко часа в моткане по молове и пиене на кафета. Полета естествено закъсня (Уизеър разбира се) и след като изпратих дъщерята, за пръв път ми се случи времето през центъра и през околовръстния да е приблизително еднакво. Даже околовръстния беше с 10 минути по-бърз. Говоря за 18:30 като час. Та, пускате си Вазата (Waze) преди да тръгнете и гледайте трафика. Супер точна е за моста и другия трафик а Румънците са маниаци на Вазата и рапортуват всичко. Моста в 20:15, минах без забавяне. 3 минути светофар и толкова. Относно работата..... мхм денонощна е, ако за денонощие нормата е отрязване на 2м парапет от двете страни, значи е вярно...
  • 0
    4
    мхм
    вчера имаше точно 4 работника на място и стотици чакащи в двете посоки, изводите оставям на вас
  • 3
    3
    Freshko13
    Стига сте лъгали хората Ще тръгне някой за летището по вашите писания и ще си изтърве самолета На влизане в Румъния забавянето е 1ЧАС а обратно са 2часа Два дена подред пътувам и през нощта 2часът беше същото Ремонтната група се състои от ТРИМА РАБОТНИЦИ ПЛЮС ЕДИН НАДЗИРАТЕЛ ЗА една седмица са отрязали подпорите на мантинелата с резака на заграждения участък а уж щяха да работят 24 часа
  • 2
    2
    ДА БЕ ДА....
    ТОВА ДОЛУ ДА .НО НЕ И НА МОСТА, МАСОВО БЕЗДЕЙСТВАТ ВСИЧКИ В БГ,АКО КОМШИИТЕ НЕ СЕ ОРГАНИЗИРАТ ГОРКО НИ.ОТНОВО СЕ ДОКАЗАХМЕ КАТО НАЙ-МЪРЗЕЛИВИТЕ В РАЙОНА,НЯМАМ ДУМИ.БЪЛГАРИНА МУ ДАЙ ДА ПРАВИ ЧУЖДИ СМЕТКИ,КРАДЕ И ДА ЗАВИЖДА.
  • 7
    1
    Ваш
    Пряко предаваме от Дунавмост. Идвайки от Румъния, стоим вече час в задръстване, което започва преди мястото за плащане на таксата за моста и ще продължи още дълго както изглежда. От Българска страна наблюдаваме, че много по-често минават превозни средства. И всичко това заради ограниченото поради ремонт движение
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари