Вдовицата на Робърт Кенеди почина на 96 години

0
Етел Кенеди оставя наследство от 9 деца, 34 внуци и 24 правнуци
Етел Кенеди оставя наследство от 9 деца, 34 внуци и 24 правнуци Снимка: БГНЕС

Етел Кенеди оставя наследство от 9 деца, 34 внуци и 24 правнуци

Етел Кенеди, вдовицата на убития американски сенатор Робърт Кенеди и майка на 11 деца, почина на 96-годишна възраст в Съединените американски щати. Кончината ѝ настъпи вследствие на усложнения от инсулт, съобщиха членове на семейството.

Внукът на Етел Кенеди, бившият конгресмен Джоузеф Кенеди III, обяви тъжната вест в социалните мрежи: "С пълни с любов сърца съобщаваме за кончината на нашата невероятна баба".

Етел Кенеди, родена като Етел Скакел в град Чикаго през 1928 година, е била ключова фигура в известното американско семейство Кенеди. Тя е била съпруга на Робърт Кенеди, по-известен като Боби или RFK, който е служил като главен прокурор на САЩ в администрацията на брат си - президента Джон Ф. Кенеди, в периода от 1961 до 1964 година. По-късно Робърт Кенеди е бил избран за сенатор, представляващ щата Ню Йорк.

Съдбата на семейство Кенеди е белязана от трагедии. През 1963 година президентът Джон Ф. Кенеди е убит, а пет години по-късно, през 1968 година, Робърт Кенеди е застрелян по време на кампанията си за президент на САЩ. Шест месеца след смъртта на съпруга си, Етел Кенеди ражда единадесетото дете на двойката.

Въпреки тежките изпитания, Етел Кенеди продължава да работи за каузите, в които вярва. Тя основава организацията "Robert F. Kennedy Human Rights", която се отличава със своята дейност в областта на свободата на словото и защитата на човешките права по целия свят.

През 2014 година приносът на Етел Кенеди е признат на най-високо държавно ниво, когато тогавашният президент Барак Обама я удостоява с Президентския медал на свободата - най-високото гражданско отличие в Съединените американски щати.

Джоузеф Кенеди III отдаде почит на своята баба, като похвали нейната "доживотна работа в областта на социалната справедливост и правата на човека". Той добави: "Успокояваме се, че тя се е събрала с любовта на живота си, нашия баща Робърт Ф. Кенеди".

Етел Кенеди оставя внушително наследство - 9 деца, 34 внуци и 24 правнуци, които продължават да носят духа и ценностите на семейство Кенеди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До "спонсор"
    Как можеш така нагло и вулгарно да наричаш жените - нашите майки, баби, съпруги, сестри... Ти от майка ли си роден или от к.....?
  • -3
    1
    Спонсор
    А НАШИТЕ КУРВИ НЕ ЩАТ ДА МРЪТ! ОТ КОГА НА ПРЪСТ МИРИШАТ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари