"Възраждане" предлага забрана на пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата

7
Парламентарната група настоява за промени в Закона за предучилищното и училищното образование
Парламентарната група настоява за промени в Закона за предучилищното и училищното образование

Парламентарната група настоява за промени в Закона за предучилищното и училищното образование

"Възраждане" внесе предложение за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование, с което цели да забрани пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в българските училища и в тяхната непосредствена близост. Според партията, тази стъпка е необходима за защитата на традиционните семейни ценности и за възпитанието на младите поколения в духа на българската културна и правна традиция.

"Проектът на закон ще доведе до ползи за цялото гражданско общество чрез гарантиране на безпрепятственото упражняване на възпитателните функции на системата на образованието, насочени към формиране на традиционните семейни ценности, обичта и уважението в семейството, родовата принадлежност и връзките между поколенията в съответствие с българската образователна и правна традиция", коментира Даниел Проданов, който е сред вносителите на законопроекта.

Според Конституционния съд на Република България, традиционно човешкото общество се изгражда върху половата бинарност, тоест съществуването на два противоположни пола, всеки от които е натоварен със специфични биологични и социални функции и отговорности. Биологичният пол е детерминиран по рождение и е в основата на гражданския пол, според решение на Конституционния съд. Именно затова и конституционната дефиниция за брак, така както винаги е присъствала в българската правна традиция, се съдържа в разпоредбата на чл. 46, ал. 1 от Конституцията на Република България, която го определя като „доброволен съюз между мъж и жена“.

Наложената в последните години публична пропаганда на неприемлив модел на нормализиране на нетрадиционна сексуална ориентация, особено на фона на тежката демографска криза в България, както и разполагането на рекламно-информационни елементи, пропагандиращи подобни социокултурни модели, включително в непосредствена близост до учебни заведения, по никакъв начин не съответства с българската правна традиция. Подрастващите са най-податливи на такъв тип пропаганда, поради невъзможността да изграждат самостоятелна и обективна преценка за информация, която получават в гореспоменатите аспекти.

В духа на българската образователна традиция, системата на образованието има две основни и неделими функции – образователна и възпитателна. Именно възпитателната функция на българското училище като държавна институция следва да не допуска популяризирането или подстрекаването, по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната.

Предложените промени следва да се отразят положително и в посока затвърждаване на традиционните основни християнски семейни ценности, обичта и уважението в семейството, родовата принадлежност и връзките между поколенията в съответствие с българската културна, образователна и правна традиция, посочват още вносителите на законопроекта от "Възраждане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    13
    do 7
    Левит 20:13 ` 1940 Bulgarian Bible ` 13 Ако някой легне с мъжко, като с женско, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях. ` много кратко и ясно си го пише в Библията, че това е изрващение... единственото, което може да се направи за такива извратеняци е да се подходи с тях не с омраза, а с любов и да им се обясни че са душевно болни, че са обладани от демони и че само молитвата към Бог може да ги излекува и да ги направи нормални.. има много свидетелства за бивши гнусни педерунгели, които са осъзнали болестта си и са се молили на Бог да ги излекува и Той ги е излекувал ` https://www.youtube.com/watch?v=YiyO_brJEz0 ` https://www.youtube.com/watch?v=UU3Po6LRG3Y&list=PL0DAFD0C403690D56 ` само че западната пропаганда иска да се разпространява педерастията, понеже те са масони, а масоните са слуги на сатаната и те слушат шефа си, който им е казал да му докарат душите на колкото се може повече хора и това е един много добър начин - да окуражават гнусната педерастия ` проблема е че има много глупаци, индоктринирани от западния деградантски либерализъм, които си мислят, че са много модерни и прогресивни като се кефят на педерунгелите.. истината е че много не им се кефят, но се преструват, че им се кефят от страх да не ги заклеймят в обществото че са педерастомразци или както обичат да казват боклуците от западния свят - нещо-фоб, в случая хомофоб или трансфоб, даже са си измислили дума "трансджендър", въпреки, че истинската дума е ТРАВЕСТИТ, а за другата измислена думичка - "хомосексуалист", истинската дума е СОДОМИТ, което означава деградирал боклук, който обича да го ебат в гъза
  • 5
    12
    в Библията е речено
    Битие 1:27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. В християнската антропология не съществува понятието "трети пол". В първата книга на Библията ­ Битие, в разказа за Сътворението, казано е много ясно, че Бог е сътворил човека "мъж и жена" (Бит.1:27). Той ги благославя за съвместен живот с думите: "Плодете се и множете се, пълнете земята и обладайте я" (Бит. 1:28). Оттук става ясно, че хората са сътворени мъже или жени. В Божия замисъл не съществува средно положение между тези два пола. Тъй като и мъжът, и жената са създадени по Божи образ, могат да творят, да създават деца. Но вследствие на грехопадението се появяват отклонения и в отношенията между мъжете и жените, обаче това отклонение е заклеймено недвусмислено в Свещ. Писание като грях. За това, че сексуалната връзка между двама мъже (или две жени) е греховна, ненормална и неблагословена от Бога, говори фактът, че тя е безплодна, т.е. не може да даде поколение.
  • 2
    11
    до 7
    Не намесвайте Бог и Половата идентичност, едното няма нищо общо с другото
  • 5
    10
    до 7
    От Бога викаш?!? Ами той Бог е рекъл, че това е грях, та не споменавай всуе името Божие!
  • 2
    9
    Дълъг е списъкът тук с фейк...
    в полза на небинарните.Запазете си убежденията и чувствата за себе си.Не е нужно да ни казвате да живеем по ваш образец :без деца или родител 1 и 2.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари