"Възраждане": Няма да подкрепим кабинет с третия мандат

1
Партия „Възраждане” отказва да подкрепи ИТН
iframe src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=fae8cf375f" width="100%" height="100%" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="">
Партия „Възраждане” отказва да подкрепи ИТН Видео: NOVA

Партия „Възраждане” отказва да подкрепи ИТН

Над два часа и половина продължиха разговорите между депутатите от „Има такъв народ” и „Възраждане”. Партията на Костадин Костадинов категорично заяви, че няма да подкрепи правителство с третия мандат.

Политическите възгледи на „Възраждане”

Костадин Костадинов подчерта, че партията му няма да изменя на своите избиратели и няма да участва в кабинет, в който участват представители на ГЕРБ и ДПС. „Възраждане” ще остане вярна на своите принципи и обещания, дадени по време на предизборната кампания.

Това правителство ще бъде подкрепено от ДПС без Пеевски, каза Костадинов.

Обединяващи теми между „Възраждане” и ИТН

По време на разискванията се оказа, че „Възраждане” и ИТН имат общи позиции по няколко ключови въпроса. Сред тях са темите за референдумите и съдебните промени. Двете партии обсъдиха възможностите за реализиране на третия мандат за съставяне на правителство.

В някои от секторите имаме доста сходства. Един от тях е сектор правосъдие. Конституционните промени показаха, че може да работим заедно по някои теми и да стигнем до добър резултат в интерес на българското общество”, сподели Александър Рашев от ИТН. Той допълни, че ще искат промени в Закона за съдебната власт с цел ограничаване на правомощията на главния прокурор.

Позиция на „Възраждане” относно главния прокурор

Лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов настоя за пълно премахване на фигурата на главния прокурор. „Нямаме главен съдия, защо да имаме главен прокурор? Имаме министър на правосъдието, който председателства ВСС. Имаме церемониал-майстор”, каза той, като даде пример с държави, където министърът е и главен прокурор.

Промени в Закона за референдумите

Станислав Балабанов от ИТН изтъкна, че двете партии имат „абсолютно припокриване по темата за провеждане на референдуми”. Той обясни, че ще предложат промени в Закона за референдумите, като ще искат срокът за събиране на подписи да бъде 6 месеца, вместо сегашния тримесечен. Според Балабанов този срок е твърде кратък и не позволява ефективно организиране на референдуми.

Костадинов подкрепи тази идея и заяви, че „Възраждане” ще подкрепи законопроекта на ИТН, защото той гарантира правото на избор на гражданите.

Идеята за пряко избиране на главния прокурор

ИТН припомниха своята идея за пряко избиране на главния прокурор. Те обаче осъзнават, че за реализирането на тази идея е нужна широка политическа подкрепа, която към момента е трудна за осигуряване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Неразбрал
    Африкански,как вървят преговорите,усмивките още ли са на лицата Ви ??
  • 1
    1
    Александър
    Най голяма измет в парламента сте
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари