Възрастен мъж хвърли през терасата 36 000 лева

1
Криминалисти от СДВР спасиха спестяванията на възрастен мъж
Криминалисти от СДВР спасиха спестяванията на възрастен мъж

Криминалисти от СДВР спасиха спестяванията на възрастен мъж

На 17 юни 2024 година криминалисти от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) успяха да спасят спестяванията на възрастен мъж, който стана жертва на поредната телефонна измама. Мъжът потърсил помощ в Девето районно управление, след като осъзнал, че е бил измамен.

Телефонната измама

В ранния следобед на 17 юни, мъжът получил обаждане от непознат, който се представил за разследващ полицай. Мнимият полицай успял да убеди жертвата, че трябва да помогне в акция за залавяне на измамници. За целта измамникът поискал от мъжа да предостави всичките си налични средства, които щели да му бъдат върнати впоследствие.

Подведен от обаждащия се, възрастният мъж хвърлил през терасата на апартамента си кутия, съдържаща 36 000 лева. Едва час по-късно осъзнал, че е станал жертва на измамна схема и веднага потърсил помощ от полицията.

Реакцията на полицията

След сигнала на пострадалия, оперативните действия започнали незабавно. Криминалистите успели бързо да установят и задържат двама млади мъже, на 20 и 21 години, участници в престъплението. Разследването разкри, че единият от арестуваните е свързан и с друга подобна измама за над 25 хиляди лева, извършена миналата седмица. Освен това, двамата задържани са заподозрени в участие в измама от началото на годината за над 250 хиляди лева.

Продължаващо разследване

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава под надзора на Софийската районна прокуратура. Полицията продължава разследването, за да установи дали има и други съучастници в престъпната схема.

Предупреждение към гражданите

СДВР апелира към гражданите да бъдат изключително внимателни при получаване на подобни обаждания. Полицията никога не изисква пари или ценности по този начин и съветва хората незабавно да се свържат с органите на реда при съмнение за измама.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари