Въздушната линейка транспортира мъж в тежко състояние до болница "Пирогов"

0
Спешната въздушна медицинска помощ реализира първата си мисия от мястото на инцидента
Спешната въздушна медицинска помощ реализира първата си мисия от мястото на инцидента Снимка: МЗ / архив

Спешната въздушна медицинска помощ реализира първата си мисия от мястото на инцидента

Екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) изпълни първична мисия – транспортиране на пациент от мястото на инцидента до хеликоптерна площадка на лечебно заведение, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

От МЗ припомниха, че предходните две успешни мисии са били т.нар. hospital to hospital.

Сигналът е получен в Координационната централа на ЦСМПВ в 12:19 часа. Екипът на д-р Динко Щилиянов и медицинска сестра Нина Минкова извършват тренировъчна мисия на тунел Железница. За тези полети медиците тръгват напълно оборудвани. Това позволява хеликоптерът да бъде директно пренасочен към района на Ихтиман, където се е случил инцидентът. Екипът пристига на мястото в 12:34 часа.

Пациентът е 37-годишен германски гражданин, пострадал при скок с парашут. Той е в тежко състояние. Транспортиран е по въздух до площадката на болница „Света Екатерина“, където в 13:05 часа е поет от реанимационен екип на ЦСМП-София и откаран с линейка до УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

На 4 юни т.г. спешната въздушна медицинска помощ реализира първата си мисия. Тогава беше транспортиран пациентът в тежко състояние от МБАЛ - Шумен до болничното вертолетно летище на УМБАЛ „Света Екатерина“. Оттам беше поет от реанимационен екип и транспортиран до Военномедицинската академия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Никой не казва
    кой ще покрие разходите. Когато български моряк трябваше по спешност да се оперира , не допуснаха прехвърлянето му от кораба на немско пристанище по Дунав, докато фирмата, към която беше, не заплати .И той е Човек, нали?!
  • 3
    4
    до 1
    Аз не съм №2. Ако в Германия пострадаш, вика се линейка ( ако трябва и въздушна ) и те транспортират до съответната болница. Това им е работата на тези екипи. Правят го защото си човек. Нещо против да те смятат за човек?
  • 0
    3
    До 2
    като се имаш за умен, обясни.Само без реклама на въздушната линейка.Тя си е супер придобивка, без съмнение .
  • 4
    2
    До 1
    съмнявам се, че ако някой то обясни ще разбереш.
  • -3
    1
    Никакъв келепир
    от тези туристи.Само масраф и то голям от глупостта им.Кой сега ще покрие разноските по швабата?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари