Вътрешният министър иска оставка след брутален случай на домашно насилие

1
Пропуски в полицейската реакция водят до остри действия от страна на вътрешния министър
Пропуски в полицейската реакция водят до остри действия от страна на вътрешния министър Снимка: БГНЕС

Пропуски в полицейската реакция водят до остри действия от страна на вътрешния министър

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков поиска оставката на началника на районното управление на полицията в град Пирдоп след инцидент на домашно насилие в село Челопеч. Случаят, при който жена е била жестоко малтретирана от съпруга си, предизвика остра реакция от страна на министъра поради недостатъчно ефективните действия на полицейските служители.

Инцидентът в село Челопеч разкри пропуски в реакцията на правоохранителните органи. Въпреки че полицейски екип е пристигнал своевременно на мястото на инцидента, те не са предприели необходимите мерки за задържане на извършителя на насилието.

В интервю за предаването "Панорама" министър Илков коментира ситуацията:

"МВР не е бездействало, но установявам лек дефицит в действията, което неимоверно довиде до моята реакция - аз поисках оставката на началника на съответното районно управение, така че този случай да бъде показателен, че нито аз, нито останалото ръководство на МВР ще допускаме неглижиране на някои задължения, които имаме. Реакцията е била своевременна на колегата, който първоначално се е отзовал на сигнала, но е можело да реагираме по малко по-различен начин и първоначалните ни действия да бъдат по-ефикасни"

Министърът подчерта, че въпреки навременната реакция на полицейските служители, е имало възможност за по-ефективни първоначални действия. Той изрази твърдата си позиция, че ръководството на Министерството на вътрешните работи няма да толерира пренебрегване на служебните задължения.

Искането за оставка на началника на районното управление в Пирдоп е ясен сигнал за нулева толерантност към неадекватната реакция при случаи на домашно насилие. Този инцидент повдига въпроси за необходимостта от допълнително обучение на полицейските служители за справяне с подобни ситуации и подчертава важността на бързата и решителна намеса при сигнали за домашно насилие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари