Атанас Илков: Разпоредих вътрешна проверка в МВР за пребитата жена от Челопеч

0
Служебният министър обещава дисциплинарни мерки при установени нарушения
Служебният министър обещава дисциплинарни мерки при установени нарушения Снимка: МВР

Служебният министър обещава дисциплинарни мерки при установени нарушения

Министерството на вътрешните работи (МВР) инициира спешна вътрешна проверка относно действията на полицейските служители по случая с пребитата жена в село Челопеч. Информацията бе потвърдена от служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на посещението му в град Пловдив.

"Възложили сме да се извърши една проверка в спешен порядък, така че да стане ясно какви са били първите действия на колегите", заяви Илков пред Българската телеграфна агенция (БТА).

Случаят привлече общественото внимание, след като стана ясно, че полицията първоначално не е задържала 32-годишния извършител. Министър Илков обясни, че причината за това е била липсата на достатъчно информация, както и отказът на пострадалата да подаде официална жалба в Районното управление.

"Ще се извърши анализ на действията и ако има данни, че има неадекватни такива, съответно ще се извърши проверка и ще вземем мерки това да не се случва", допълни служебният министър. Той уточни, че евентуалните санкции ще бъдат от дисциплинарен характер.

Хронологията на събитията разкрива, че на 11 август 2024 година е постъпил сигнал за домашен скандал в село Челопеч. Пристигналият на място патрулен екип е установил наличието на жена с множество наранявания вследствие на побой. Въпреки видимите травми, пострадалата категорично е отказала да подаде жалба срещу нападателя, което е потвърдила с подписа си в полицейския протокол. В резултат на това, служителите на реда са се ограничили до изготвяне на предупредителен протокол срещу мъжа, с когото жертвата съжителства.

Развитието на случая продължава на 14 август, когато в полицията постъпва информация от служители на Общината за хоспитализирането на жена с травми. Незабавно са предприети оперативни действия, довели до задържането на извършителя - криминално проявен мъж от село Челопеч. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда.

След доклад до прокуратурата е образувано досъдебно производство. Първоначално 32-годишният мъж е задържан за 72 часа, а впоследствие съдът му налага постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

В хода на разследването става ясно, че пострадалата има деца, които са настанени в център за настаняване от семеен тип, осигурявайки им безопасност и грижи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари