Васил Василев - Зуека: Актьорството не ми липсва

0
Телевизионен екип влезе в испанския дом на популярния артист
Телевизионен екип влезе в испанския дом на популярния артист Снимка: bTV

Телевизионен екип влезе в испанския дом на популярния артист

Известният български актьор и телевизионен водещ Васил Василев - Зуека отвори вратите на дома си в Испания за екипа на предаването "Тази събота и неделя" по bTV. В рамките на новата рубрика "Рестарт", водена от репортера Елица Кънчева, зрителите за първи път имаха възможността да надникнат в живота на Зуека след голямата промяна, която той предприе преди четири години.

Нов дом под испанското слънце

Васил Василев - Зуека, заедно със съпругата си Ани и 10-годишния им син Стефан, са избрали за свой нов дом живописното градче Алтея на испанското крайбрежие. Решението за тази значителна промяна в живота си Зуека взема на 55-годишна възраст, избирайки да се премести в държава, чийто език не владее и където познанствата му са ограничени.

"Трудности имаше. Трудният период за приспособяване и за смяната от едното към другото – аз го изживях в България, при това докато работя. Човек трябва да бъде решителен. Няма значение дали е силен характер, или не", споделя Васил Василев - Зуека пред камерата.

Той подчертава важността на целеустремеността: "Въпросът е, че когато човек взима решение, той трябва да е наясно, че ще го гони. Когато човек има цел, той се бори лесно."

От сцената към платното

В новия си дом Зуека е създал ателие, където прекарва часове в рисуване. Сутрешната му рутина включва приготвяне на закуска, изпращане на сина си Стефан на училище, разходка по крайбрежната алея и след това - време за творчество в ателието.

"Цял живот съм искал и съм мечтал да бъда актьор. Винаги съм бил щастлив с това, което правя – в театъра, в киното, в телевизията", разказва Зуека. Въпреки това, той признава, че сегашното му занимание го изпълва: "Учудвам се, че на мен наистина актьорството не ми липсва – нито театър, нито кино, нито телевизия. Явно това себеизразяване с образи през платната запълва тази дупка, която би се отворила, ако правя нещо друго."

Нов живот, нови предизвикателства

Преместването в Испания е било мотивирано не само от желанието за промяна, но и от грижата за бъдещето на сина им. "Първо тук ни харесва и второто, което всъщност е първата причина е, че сме тук е заради малкия, за да може да получи добро образование в спокойна среда", обяснява Васил.

Финансово семейството разчита на 70% от приходите от продажбата на картините на Зуека. Съпругата му Ани играе ключова роля в този процес, помагайки му ежедневно. "Трудно е, но се оправяме. Хората, Слава богу харесват картините и дори в криза си позволяват да ги купуват", споделя той.

Въпреки предизвикателствата, Васил Василев - Зуека изглежда удовлетворен от новия си живот и творческа изява в Испания. Неговата история е вдъхновяващ пример за това как човек може да направи голяма промяна в живота си, следвайки мечтите и целите си, независимо от възрастта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари