Васил Василев-Зуека: В България няма честни избори, но пак ще гласувам на 27-ми октомври

2
Васил Василев-Зуека говори откровено за причините да напусне България
Васил Василев-Зуека говори откровено за причините да напусне България Снимка: БГНЕС

Васил Василев-Зуека говори откровено за причините да напусне България

Васил Василев-Зуека, популярният български актьор и телевизионен водещ, който в момента живее в Испания, сподели своите възгледи за политическата ситуация в България и настоящите си творчески занимания в интервю за Българското национално радио.

Зуека изрази песимистичното си мнение относно политическата обстановка в родината: "Тези хора, които не желаят да пуснат властта в България вече повече от 35 години, няма да я пуснат никога". Той уточни, че визира лица от бившата Държавна сигурност и задкулисни фигури.

Актьорът разкри, че решението му да напусне България не е пряко свързано с политическата ситуация, но е повлияно от нея. "Когато спряха 'Господари на ефира', си дадох сметка, че нещата в страната не отиват на добре", сподели той, добавяйки: "Тогава разбрах, че никога нищо няма да се промени".

Въпреки скептицизма си относно честността на изборния процес в България, Зуека подчерта своята гражданска позиция: "Винаги гласувам и на 27-и октомври пак ще гласувам". Той изрази загриженост относно ниската избирателна активност, която според него е резултат от целенасочени действия: "Една от целите на тази върхушка и успяха това да направят - да сведат гласуващите до 20-25 процента".

Говорейки за новия си живот в Испания, Зуека сподели позитивното си отношение: "Обожавам всеки миг от моя живот досега". Той разказа, че преместването му в испанския град Алтеа е било планирано внимателно: "Около 4 години подготвяхме това наше заминаване".

В Испания Зуека се е посветил на изобразителното изкуство, организирайки изложби в България и чужбина. "Не съм художник, аз съм актьор и творец, който се е занимавал с драматургия", обясни той своя подход към рисуването. "Начинът на изграждане на самата композиция при мен е театрален", добави Зуека, разкривайки връзката между актьорския си опит и новото си творческо занимание.

Актьорът сподели плановете си за бъдещи изложби, включително самостоятелна изява в Палма де Майорка през октомври 2025 година. Той призна, че популярността му като актьор помага в продажбата на картините му, която се осъществява основно онлайн.

Въпреки новото си призвание, Зуека остава свързан с родината си, следейки събитията чрез социалните мрежи и поддържайки активна гражданска позиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари