Васил Терзиев: Връщам решението на Общинския съвет за смяна на управляващите бордове на 6 дружества

1
Кметът на София: Само прозрачен, честен конкурс може да доведе качествени хора
Кметът на София: Само прозрачен, честен конкурс може да доведе качествени хора

Кметът на София: Само прозрачен, честен конкурс може да доведе качествени хора

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че ще върне решението на Столичния общинския съвет за смяна на управляващите бордовете на шест общински дружества. В публикация в социалната мрежа, Терзиев изрази категоричната си позиция, че това решение е не само безпринципно, но и незаконосъобразно.

„Давам възможност на съветниците да помислят дали биха ударили втори печат на това безобразие. Ще го върна мотивирано. Няма хипотеза за временно назначаване при изтекли мандати на бордове. Единственият законов ред е конкурс. Ако общинските съветници продължават да упорстват в несъобразяването със закона, ще се обърна към съда“, пише Терзиев в публикацията си.

Кметът подчерта, че винаги търси диалог и сътрудничество, но според него това решение е било взето по непрозрачен начин, което е неприемливо. Според Терзиев, само прозрачен и честен конкурс може да доведе качествени хора на ръководни позиции, които да направят реална промяна. Той призова за прозрачност и ненагласени конкурси, като изрази своето разочарование от поведението на съветниците, подкрепили смяната на бордовете.

Терзиев не спести критиките си към партиите, които мълчаливо подкрепиха решението. „За най-важното решение в този мандат ГЕРБ, БСП, ИТН, отцепниците от Възраждане мълчаха. Нито един не взе думата. Те никога не са били така нями. БСП щяха да променят модела ГЕРБ - видяхме как го направиха. ИТН - щяха да правят всичко по книга, да полагат златните стандарти на добро управление, е положиха ги“, заяви Терзиев.

Той също така критикува отцепниците от Възраждане, които според него са гласували под строй, въпреки че на думи демонтират и чегъртат. „Коренната система на всички е една и съща,“ заключи кметът.

В същото време Терзиев изрази подкрепата си към онези общински съветници, които не са подкрепили спорното решение. Той подчерта, че качествените хора искат да бъдат заобиколени от себеподобни и че никой истински професионалист не би искал да бъде употребен като средство за прикриване на чужди грешки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    фена на Путин
    Колкото е потентен скопен коч, толкова е полезен на София този немощен педераст ! Жалка болна педеруга !
  • 1
    1
    Мъдро решение
    пресечи им ненаситните апетити.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари