Васил Михайлов: Перник няма от какво да се страхува

0
Васил Михайлов: Перник няма от какво да се страхува
Васил Михайлов: Перник няма от какво да се страхува Видео: NOVA

Прокурорският син напуска затвора с условна присъда

Васил Михайлов, синът на прокурора Бисер Михайлов от Перник, напусна Централния софийски затвор след постановяване на условна присъда от Софийския районен съд. Младежът беше осъден на една година и осем месеца лишаване от свобода условно с четиригодишен изпитателен срок за отправени заплахи за убийство към бившата му приятелка Боряна Рангелова.

Непосредствено след освобождаването си Михайлов направи кратко изявление пред медиите, в което коментира случая: "Всичко е един цирк, за да ми заведе граждански иск за пари". Той допълни: "В затвора осъзнах много неща. В живота си съм допуснал много грешки. Перник няма от какво да се страхува".

Прокурорският син се спря и на обвиненията за физически саморазправи по време на престоя му в затвора: "Влязох в затвора на 18-годишна възраст. Ако друг мой връстник беше вътре, щяха да му се случат лоши неща. Имал съм физически саморазправи, защото са ме атакували".

Според Васил Михайлов, професията на баща му е причината деянията му да придобият такава обществена значимост.

Наблюдаващият прокурор Георги Иванов изрази несъгласие с постановената присъда, определяйки я като "неправилна и несправедлива". Той заяви намерението си да я протестира, като припомни, че първоначално е поискал пет години лишаване от свобода при строг режим за обвиняемия. Прокурор Иванов изрази опасения относно вероятността Михайлов да извърши ново престъпление.

Важно е да се отбележи, че настоящото дело се отнася само до заканите за убийство към бившата приятелка на Васил Михайлов. Съдът е уважил само едно от четирите обвинения, но все още не са изложени мотивите за това решение. Наблюдаващият прокурор обаче подчерта, че според него всички четири обвинения са основателни.

Случаят придоби широк обществен отзвук, особено след като бащата на Васил - Бисер Михайлов, също беше задържан по обвинения за упражнено насилие над съпругата си. Срещу сина Васил Михайлов са подавани множество жалби за нанесени побои, а жителите на Перник изразяваха опасения, че престъпленията му се прикриват поради влиятелните контакти на баща му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари