Върховният лидер на Иран: САЩ и Европа са коренът на проблемите в региона

0
Аятолах Али Хаменей призовава за оттегляне на западните сили от региона
Аятолах Али Хаменей призовава за оттегляне на западните сили от региона Снимка: АП / БТА

Аятолах Али Хаменей призовава за оттегляне на западните сили от региона

В изявление, направено в сряда в Техеран, върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обвини Съединените щати и някои европейски държави за нестабилността в региона на Западна Азия. Обръщайки се към група ирански елити и студенти, Хаменей подчерта, че присъствието на тези западни сили е основният източник на конфликти и напрежение.

"Коренът на проблемите, които пораждат конфликти, войни, безпокойство и враждебност, се дължи на присъствието на онези, които твърдят, че се застъпват за мира и спокойствието в региона, а именно - САЩ и някои европейски държави", заяви аятолах Хаменей, цитиран от БТА.

Той изрази мнение, че ако западните сили прекратят своите "порочни практики" в региона, конфликтите и конфронтациите ще изчезнат, позволявайки на страните от Западна Азия да управляват региона си самостоятелно и да живеят в мир и сигурност.

Хаменей обвини САЩ и европейските страни в провокиране на регионални държави, което води до ескалация на напрежението. Той даде пример с покойния иракски лидер Саддам Хюсеин, намеквайки за западната подкрепа, която той е получавал в миналото.

В своето обръщение върховният лидер на Иран засегна и други теми. Той изрази съболезнования за кончината на лидера на ливанската организация "Хизбула" Хасан Насралла, определяйки загубата като "голямо събитие". Хаменей обеща скоро да коментира по-подробно ситуацията в Ливан.

Друг акцент в речта му беше значението на интелектуалния елит за ислямската държава. Аятолах Хаменей подчерта ролята на разузнаването за създаването на елит, твърдейки, че Иран е сред водещите страни в света в тази област.

"Вниманието към елита и развитието на талантите са били напълно пренебрегвани преди победата на Ислямската революция", отбеляза Хаменей, добавяйки, че след революцията Ислямската република е отдала значително внимание на различните способности на елита.

Върховният лидер заключи, че запазването и разрастването на интелектуалния елит, както и предотвратяването на "мозъчния дрейф", зависят от усещането за въздействие и ефективност, което елитът има за страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата смрадлива хохълска курва,която е смукала курс на Бойко Никифоров,се е изсрала с коментар 8 - по вонята се познава краставия бесарабски хуйосмук хахахаха
  • 2
    8
    Учуден
    Не съм Учуден,че смрадливата кремълска подлога, хуиосмук на БКП-Вгъзраждане бойко никифоров се е изсрал с коментари 3,6 и 7, но тъй като е умствено изостанал руско-съветския боклук,веднага се познава че е един и същи куролап малоумник хаха
  • -1
    7
    Учуден
    Не съм Учуден,че смрадливата бесарабска ПеПеруга мартинчо се е изсрал с коментари 2,4 и 5, но тъй като е умствено изостанал укропитека,веднага се познава че е един и същи малоумник хаха
  • -1
    6
    Българин
    Колко прав е Хаменей и колко близки изглеждат Хуйосмук Нетаняху и киевската нашмъркана маймуна Куросмук Зеленски ? ФАЩ са основният спонсор на всички терористични организации - от ционисти до бандеронацисти! Слава на народите на Ливан и Иран и смърт за ционизма!
  • 2
    5
    Учуден
    Само на мен ли правят впечатление цинизмите на русофилистиците?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари