Въоръжен мъж заплаши с убийство жена и баща ѝ в столичен квартал

0
Крещял е "Сега ще ви изколя всичките"
Крещял е "Сега ще ви изколя всичките" Снимка: Асен Игнатов / Архив

Крещял е "Сега ще ви изколя всичките"

Мъж заплаши със смърт жена и баща ѝ в столичния квартал "Враждебна".

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишен мъж, който отправил смъртни заплахи към жена и нейния баща. Инцидентът се разиграл в нощта на 13 октомври 2024 година в столичния квартал "Враждебна".

Заплахи с нож и сатър

Около 00:10 часа пред къща в квартал "Враждебна" обвиняемият В.В. се заканил да убие Х.В., като държал нож в ръката си и ѝ казал: "Ще те съсипя, ще те заколя". Прокуратурата определя това действие като извършено в условията на домашно насилие.

Заплахите не спрели дотук. В.В. насочил вниманието си и към бащата на жената, като замахнал със сатър към него и заявил: "Сега ще ви изколя всичките".

Правни последствия

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по член 144, алинея 3, точка 1, във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс. За подобни деяния законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години.

Прокуратурата разкрива, че В.В. има криминално минало и вече е осъждан. Поради риска от извършване на ново престъпление, той е задържан с постановление на прокурор за срок от 72 часа.

Предстоящи действия

Очаква се прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка "задържане под стража" спрямо В.В. Това ще гарантира, че обвиняемият ще остане на разположение на разследващите органи, докато тече разследването по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари