Валентин Тончев: Целта на Пеевски е да унищожи ДПС!

0
Пеевски никога не е държал печата на ДПС, нито е имал контрол върху банковите сметки на движението
Пеевски никога не е държал печата на ДПС, нито е имал контрол върху банковите сметки на движението Снимка: ДПС

Пеевски никога не е държал печата на ДПС, нито е имал контрол върху банковите сметки на движението

Делян Пеевски цели да унищожи Движението за права и свободи (ДПС) и да присвои марката му, за да участва на избори и да го превърне в свое лично търговско дружество. Това заяви Валентин Тончев, независим депутат и член на ДПС, в предаването "Денят започва" по БНТ.

Тончев подчерта, че по време на последните събития партията е изпълнила волята на близо 400 000 свои избиратели, като е подала заявление за самостоятелно участие на предстоящите избори на 27 октомври. Той допълни, че от самото начало е ставало ясно, че основната цел на Делян Пеевски е да унищожи ДПС, като възпрепятства волята на членовете на движението да бъде изразена, и да присвои марката на партията, за да я трансформира в еднолична структура. Според Тончев обаче, усилията ще бъдат насочени към предотвратяване на този сценарий.

Тончев също така заяви, че Централната избирателна комисия (ЦИК) е подложена на "мутренски натиск" от страна на Пеевски още от 2 септември, когато е стартирала регистрацията за изборите. Той подчерта, че в хронограмата на ЦИК ясно е записано, че заявления за участие трябва да бъдат подавани на 2 септември в 9:30 часа, а тогава единственият представител на ДПС, присъствал на място, е бил председателят на партията Джевдет Чакъров.

Според думите на Тончев, Делян Пеевски никога не е държал печата на ДПС, нито е имал контрол върху банковите сметки на движението. Той изрази съмнение за това коя банка е позволила на човек, санкциониран по закона "Магнитски", да преупълномощи други лица за достъп до партийните финанси.

"ДПС се представлява от Джевдет Чакъров, а Пеевски не се радва на подкрепа сред членовете и симпатизантите на движението", заключи Валентин Тончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари