Валентин Тончев от „ДПС без Пеевски“: Репресират ни

0
Напрежение в ДПС: Обвинения за репресии и натиск
Напрежение в ДПС: Обвинения за репресии и натиск Снимка: bTV

Напрежение в ДПС: Обвинения за репресии и натиск

Валентин Тончев, депутат от групата "ДПС без Пеевски", изрази загриженост за нарастващите репресивни действия срещу тяхната група. В предаването „Лице в лице“, Тончев сподели, че освен на централно ниво, репресиите са видими и на местно ниво, където се уволняват и притискат хора, свързани с движението.

Обвинения за уволнения и натиск

Според Тончев, служебният премиер Димитър Главчев е уволнил областните управители на Кърджали и Смолян, както и заместник-областните управители на Добрич и Плевен. Той подчерта, че скоро групата му ще представи списък с имената на репресираните.

Депутатите от "ДПС без Пеевски" съобщават, че са чули за предстоящи данъчни и други проверки, които ще бъдат насочени към тях. „Днес сутринта в Народното събрание започнахме да получаваме сигнали за среща с министъра на финансите, НАП и КПКОНПИ, на която се обсъждат проверки срещу нас, 25 народни представители, подкрепящи Ахмед Доган“, сподели Тончев.

Разделение в ДПС и политически интриги

Напрежението в ДПС ескалира след гласуването на проектоправителството на ГЕРБ - СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли. В предаването „Тази сутрин“ по bTV, Рамадан Аталай заяви, че Ахмед Доган е настоял движението да не подкрепя новото правителство. Същия ден Аталай беше изключен от парламентарната група на ДПС.

На 6 юли Ахмед Доган се срещна с част от депутатите на движението в лятната му резиденция „Росенец“ край Бургас, като обсъдиха текущата политическа ситуация и бъдещето на движението. След това, на 7 юли, Делян Пеевски излезе с писмо, озаглавено „Няма тема „Доган – Пеевски“, има тема „Пеевски и дерибеите“, където категорично заяви намеренията си да продължи с реформите.

Реакции и отговори

На 10 юли Ахмед Доган призова за оставката на Пеевски и обвини вътрешнопартийни фигури в опит за преврат. Според Доган, целта на тези действия е използването на партийната власт за лични и групови интереси и промяна на политическия профил на партията. Той поиска оставките на още петима членове на ръководството.

В отговор, Пеевски заяви, че няма да се спре пред новото начало и че ще продължи да работи за „по-доброто и по-мъдрото Утре“. Той заяви твърдо намерението си да бъде „с хората и до хората“.

На 11 юли, 17 депутати бяха изключени от парламентарната група на ДПС, а впоследствие още няколко сами напуснаха групата, която от 47 депутати намаля на 22-ма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари