В Русе изграждат нова чешма до площад „Дунав“ с бронзова фигура на Свети Георги

7
Русе ще се сдобие с нови места за разхлаждане през горещите летни дни
Русе ще се сдобие с нови места за разхлаждане през горещите летни дни Снимка: Dunavmost / архив

Русе ще се сдобие с нови места за разхлаждане през горещите летни дни

Обновената миналата година градинка до площад „Дунав“ в Русе ще се сдобие с ново функционално и естетическо съоръжение – обществена чешма. Това стана ясно след като от ОП „Комунални дейности“ съобщиха, че строителството вече е в ход. Проектът предвижда чешмата да се издигне на мястото на стара нефункционираща конструкция, която от години не е изпълнявала предназначението си.

Новата чешма ще бъде масивна конструкция с четири чучура и ще представлява не само източник на свежа питейна вода, но и значим елемент в градската среда. Върху каменния постамент на съоръжението ще бъде монтирана бронзова фигура на Свети Георги, закрилник на града. Този елемент ще добави символична стойност към проекта, като свърже чешмата с културното и историческо наследство на Русе.

Още една чешма ще бъде изградена до площад „Александър Батенберг“

Проектът за изграждане на обществени чешми не се ограничава само до площад „Дунав“. ОП „Комунални дейности“ планира изграждането на още една чешма в друга ключова локация в града – в алеите на градинката на площад „Александър Батенберг“. Новата чешма ще бъде разположена в непосредствена близост до Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, предоставяйки на посетителите на тази централна градска част удобно място за разхлаждане през топлите летни дни.

С подобни инициативи се цели предоставяне на удобни и естетични пространства, които да улесняват жителите и гостите на града в горещите летни дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    123
    Нищо иновативно, интересно и красиво. Чешма.... 21 век...., голяма придобивка и добавена стойности за града. Ужас и простотия. Тези от Общината упорито се опитват да превърнат града в крайгранично село.
  • 7
    6
    то
    Пак измислихме вариянт да краднем някой левец. Ще направим, ама няма да функционират. Ще стоят спрени като шадравана на Цигуларчето и до магазин Русе. Русе стана град на мизерията, кича, селянията........ ама то с толкова много бълващ мозък в общината друго не може да бъде.
  • 13
    5
    До 4
    Искренче, явно си първо поколение с обувки, щом хабер нямаш от имената на улици и площади в Русе, типично за селянията. Айде влез в гугъл и се образовай къде се намира площад "Дунав". И не се ври в коментарите.
  • -1
    4
    Искрена
    Не става ясно къде точно в Градската градина се предвижда изграждането на чешма със статуя на Свети Георги. Похвална идея функционално и естетически замислена. Стига само да не бъде превърната в ОПРАВДАНИЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЕМБЛЕМАТИЧНАТА РУСЕНСКА КОМПОЗИЦИЯ , показана на приложената снимка: скулптурната композиция в кръглото шадраванче!!! Подобна ПОДМЯНА би била КОЩУНСТВЕН АКТ на НЕУВАЖЕНИЕ към културната памет на града ни и посегателство върху градското наследство на следващите поколения. Нека НОВИТЕ ГРАДЕЖИ ДОБАВЯТ ЕСТЕТИКА И УДОБСТВА, БЕЗ ДА УНИЩОЖАВАТ ЕМБЛЕМАТИЧНИ РУСЕНСКИ АРТЕФАКТИ!!!
  • 4
    3
    фена на Путин
    сложете и една между краката на Альоша с две големи краснье топки да ходим да смучем
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари