Уволниха директора на театъра в Смолян заради финансови злоупотреби

0
Румен Бечев е обвинен в присвояване на 580 000 лева
Румен Бечев е обвинен в присвояване на 580 000 лева Снимка: БТА

Румен Бечев е обвинен в присвояване на 580 000 лева

Румен Бечев, доскорошен директор на Драматичния театър в Смолян, беше освободен от поста си по разпореждане на министъра на културата. Това съобщение идва на фона на сериозни обвинения срещу Бечев за финансови злоупотреби.

Според информация от Министерството на културата, уволнението на Бечев е част от по-мащабна акция срещу предполагаеми злоупотреби в културния сектор. Това е вторият подобен случай тази седмица, след като в понеделник беше освободен от длъжност и директорът на Разградския театър, Левон Манукян.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Румен Бечев за присвояване на бюджетни средства в размер на 580 000 лева. В резултат на това, му е наложена парична гаранция от 15 000 лева и забрана за напускане на страната. Според държавното обвинение, в Смолянския драматичен театър са били фиктивно назначени над 30 служители, което е довело до значителни финансови загуби за институцията.

Служебният министър на културата, Найден Тодоров, демонстрира твърда позиция срещу предполагаемите злоупотреби в културния сектор. Освобождаването от длъжност на двамата театрални директори в рамките на една седмица показва решимостта на министерството да се справи с проблемите в управлението на културните институции.

Потърсен за коментар от екипа на телевизия NOVA, Румен Бечев отказа да даде изявление по темата. Този отказ повдига допълнителни въпроси относно ситуацията и очакванията за бъдещото развитие на случая.

Случаят с Румен Бечев и Смолянския драматичен театър повдига сериозни въпроси относно финансовото управление и прозрачността в културните институции в България. Очаква се в следващите дни да бъдат разкрити повече подробности около разследването и евентуалните последствия за театъра и културния живот в Смолян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Защо?
    Защо Главанака и Зеленият чорап все още не са уволнили главният виновник за огромния резил, срам и позор в български театри?! Че ТОЙ е основният виновник, нали?! Вместо да си гледа работата като министър и да следи процесите в министерството, Найден си разпра задника да тича по света и у нас да дирижира, за ад си пълни джобовете! не, това не е министъраан културата, това е долен печалбар, лъжец и измамник! Защото, скоро ще се разбере КОЙ от повереното на Найден министерство е съучастник в престъпленията! Да, ама се оказа, че това е практика и в други театри - в Бургас, Пазарджик, Плевен, Хасково и къде ли още не! Абе, доста милиони са спастрили "културните" ни дейци под "мъдрото" ръководство на ненаситния на пари Найден Тодоровия!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари