Облекчени проверки въведоха на ГКПП „Дунав мост“ при Русе

1

Увеличен трафик на леки автомобили от Румъния към България

Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, инспектира начините за регулиране на трафика през Дунав мост след временно прекъсване на преминаването на тежкотоварни автомобили. Причината за спирането, продължило около 45 минути, бе срив в системата за контрол. Благодарение на усилията на Регионална дирекция „Гранична полиция“, проблемът бе бързо решен и движението по съоръжението беше възстановено. В момента леките и товарните автомобили преминават равномерно.

Инспекцията на областния управител разкри и още един сериозен проблем. По-рано през деня се образуваха големи опашки от автомобили на румънска територия. По данни на властите, опашката от леки автомобили на румънска страна на граничния пункт е достигала до 6 километра, а времето за изчакване – около час и половина. Основната причина за забавянето е обявяването на почивни дни в Румъния до 18 август, неделя.

Областният управител проведе разговори с представители на държавните институции и от двете страни на река Дунав. Драганов бе уверен, че проверките на граничния пункт са облекчени, което води до намалено време за изчакване за шофьорите на леки автомобили. В момента те чакат между 15 и 25 минути за преминаване през Дунав мост.

Въпреки че трафикът се нормализира, властите предупреждават, че през следващите дни се очаква увеличена интензивност на движението от България към Румъния, особено в следобедните часове. Това е обичайно явление заради празничните дни в северната ни съседка, когато румънски граждани се прибират от летните си почивки в България. В периоди на най-интензивно движение, преминаването на камиони временно ще се преустановява, а всичките шест трасета за граничен и митнически контрол ще бъдат отворени за леки автомобили.

Що се отнася до тежкотоварните автомобили, статистиката показва, че за последното денонощие през Дунав мост са преминали общо 2125 камиона в двете посоки. От тях 1007 са влезли в България, а 1118 са излезли от страната.

Ремонтните дейности по българския участък на мостовото съоръжение също напредват по план. До момента са подменени общо 36 стоманобетонни панела. Ремонтът е съсредоточен в лентата за вход в България и обхваща участък с дължина около 200 метра. Очаква се, че от средата на следващия месец ремонтът ще продължи и ще покрие допълнителни 200 метра от същата лента.

Областният управител Драгомир Драганов увери, че ремонтът се извършва според предвидения график и няма да има съществени забавяния, въпреки натоварения трафик през съоръжението. Властите продължават да следят ситуацията с трафика на Дунав мост и при необходимост ще предприемат допълнителни мерки за облекчаване на преминаването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    Пенчу Милфов
    До русенка Русенке,това е истинското лице на укропитеците или по скоро на един единствен от тях,който е хомосексуалист,обладан от Путин. Виждал съм го,преди време чистеше клозетите в общината. А ти ако си много възмутена,заповядай в кабинета ми по всяко време да те утеша!
  • 4
    16
    Екологизт
    Коранът допуска ли развода и повторната женитба? За един предател питам.
  • 6
    15
    до 13-ти
    Не, не го допускаме, мазохистично си го избираме е преизбираме леблебийския осеменител. И така докато Русе не заприлича на Бенгази
  • -1
    14
    Българин
    До 12 Това е истинското лице на русофилите!
  • 9
    13
    Русенчо
    Отвратително управление на един красив български град. Защо допускате такива некадърници до властта?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари