Ути Бъчваров идва в Борово за празника на града

1

Борово чества 40 години като град с празнични събития и специални гости

Борово се готви за едно от най-важните събития в своята история - отбелязването на 40-ата годишнина от обявяването си за град. Кметът Валентин Панайотов и неговият екип са подготвили богата и разнообразна програма, която ще стартира на 5 септември и ще продължи до 8 септември. Тържествата ще се провеждат с участието на областния управител на Русе, Драгомир Драганов.

Празничният маратон започва в четвъртък в 09:00 часа с детски конкурс за рисунка в централния парк на града. Акцент на деня ще бъде кулинарното шоу, което ще се състои от 15:30 часа на градския стадион. Специален гост ще бъде популярният готвач Ути Бъчваров, който ще демонстрира кулинарни умения пред публиката. Вечерта от 19:00 часа ще се насладим на концерт с участието на Севдалина и Валентин Спасови, както и на комика Ненчо Илчев, а кулминацията на деня ще бъде празничната заря, планирана за 21:00 часа.

В петък, 6 септември, вечерните празненства ще продължат с концерт на легендарната българска рок група "Сигнал" от 20:00 часа. Преди това, от 17:00 часа, ще бъде открита изложба на оръжия от времето на националноосвободителните борби, организирана от Националното дружество "Традиция" - Русе. Сред експонатите ще има уникални образци, включително пушката на българското опълчение "Шаспо", а посетителите ще имат възможност да се облекат в униформи от епохата.

Уикендът ще бъде посветен на фолклора, като Борово ще приеме 17-ия международен фолклорен фестивал "От Дунав до Балкана". Финалът на събитието ще бъде в неделя, 8 септември, когато на градския стадион ще се състои церемонията по награждаването на победителите. Над 100 участници, включително гости от Румъния, ще представят своето изкуство.

Интересно е да се отбележи, че тази година се навършват и 50 години от откриването на сребърното тракийско Боровско съкровище, както и 46 години от създаването на община Борово. В знак на признание за приноса към културното развитие на региона, Народното читалище "Искра 1898" в Борово бе удостоено с грамота от областния управител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари