Уловки при онлайн продажбите на ученически стоки

2
Кампанията за продажба на ученически пособия в електронните магазини крие редица предизвикателства
Кампанията за продажба на ученически пособия в електронните магазини крие редица предизвикателства

Кампанията за продажба на ученически пособия в електронните магазини крие редица предизвикателства

Кампанията за продажба на ученически стоки в електронните магазини крие редица предизвикателства за потребителите, като една от основните уловки са рекламите на заглавните страници. Габриела Руменова, създател на онлайн платформата „Ние, потребителите“, обърна внимание на този проблем по време на интервю за Радио „Фокус“.

Тя обясни, че често рекламираните тетрадки, несесери и други ученически пособия са представени в най-атрактивната си форма. „Потребителят вижда корица на тетрадка и щом последва линка, установява, че тя е част от серия с различни корици. Но точно тази, която го е привлякла, липсва. Въпреки това, той може да избере нещо от наличното, дори и да не е същото, защото е ограничен от време или вече е настроен да купи. Това често води до компромисна покупка, сподели Руменова.

Една от основните опасности при онлайн пазаруването е, че не винаги можем да проверим напълно характеристиките на стоките, а не всички продукти могат да бъдат върнати или заменени. Тя даде пример с персонализирани стоки като раници или тениски с индивидуално избран принт, както и продукти на интелектуалната собственост, като софтуер или езикови курсове. „Ако такъв продукт бъде разпечатан, не можем да го върнем в рамките на 14-дневния срок“, поясни тя, съветвайки родителите да правят тези покупки заедно с децата си.

Относно въпроса дали учениците трябва да използват мобилни телефони, Руменова изрази своето мнение, че електронните устройства разсейват децата, тъй като прекарват прекалено много време в социалните мрежи. В същото време обаче, в днешно време, когато рисковете са значителни, мобилните телефони дават на родителите възможността да следят местоположението и поведението на децата си онлайн. Според нея, най-доброто решение е тези устройства да бъдат събирани и съхранявани по време на учебните занятия, след което да се връщат обратно на децата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари