Украинският министър на отбраната съобщи за редица случаи на корупция

0
Само тази година спасихме над 16 милиарда гривни в обществени поръчки, заяви Рустем Умеров
Само тази година спасихме над 16 милиарда гривни в обществени поръчки, заяви Рустем Умеров Снимка: Рустем Умеров / Facebook

Бизнесмени са се обогатявали за сметка на въоръжените сили

Украинското министерство на отбраната постига значителен успех в борбата с корупцията.

Министерството на отбраната на Украйна отчита забележителен напредък в борбата срещу корупцията и незаконното обогатяване за сметка на въоръжените сили. В статия за изданието "Форбс-Украйна", министърът на отбраната разкрива впечатляващи резултати от съвместните усилия с правоохранителните органи и антикорупционните агенции.

Според информацията, предадена от Укринформ, само през текущата година са спасени над 16 милиарда гривни (приблизително 680 милиона лева) от обществени поръчки.

Министърът Рустем Умеров подчертава създаването на две ключови организации - Държавен логистичен оператор и Агенция за отбранителни поръчки. Тези структури играят централна роля в оптимизирането на процесите по възлагане на обществени поръчки и осигуряване на прозрачност.

"Създадохме две отделни организации за възлагане на обществени поръчки: Държавният логистичен оператор и Агенцията за отбранителни поръчки. Проведохме задълбочено прочистване на системата на министерството на отбраната. В сътрудничеството със специализираните сили на реда и агенциите за борба с корупцията разкрихме десетина търговци, които се обогатяваха за сметка на въоръжените сили. Само тази година спасихме над 16 милиарда гривни в обществени поръчки. Създадохме верига в Държавния логистичен оператор, която позволява постоянно наблюдение на логистиката и доставките, следене на доставчиците и справяне с риска от корупция", споделя министърът в статията си.

Особено внимание се обръща на разкриването на незаконни дейности на около десет бизнесмени, които са се възползвали от системата за лично обогатяване. Тези разкрития са резултат от интензивното сътрудничество между различните държавни институции, ангажирани в борбата с корупцията.

В началото на месеца Държавният логистичен оператор представи нова информационна система, която значително ускорява процеса на обработка на плащания към доставчиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Очаква се тази система да повиши ефективността на плащанията четири пъти, което ще допринесе за по-бързото и ефективно снабдяване на украинската армия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Куролап Зеленски
    Еййй тоя ще издаде четата как крадем от помощите еййй
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари