Украински удар с дронове порази руски склад за боеприпаси във Воронеж

0
Русия евакуира селища
Русия евакуира селища Снимка: БГНЕС / ЕРА

Русия евакуира селища

Службата за сигурност на Украйна съобщи, че е осъществила успешен удар по руски склад за боеприпаси в пограничната област Воронеж, според информация на "Франс прес". При атаката, извършена с дронове, на мястото се е разразил пожар, предизвикал серия от взривове. В резултат на инцидента няколкостотин души от околните населени места са били евакуирани като предпазна мярка.

Областният управител на Воронеж Александър Гусев информира в платформата "Телеграм", че руските противовъздушни системи са засекли и свалили дрон рано сутринта в западната част на региона, който се намира на по-малко от 150 километра от границата с Украйна. Според Гусев, при атаката няма пострадали хора, но падането на отломки от дрона е причинило голям пожар, довел до последващи взривове.

Междувременно, Министерството на отбраната на Русия обяви, че руските войски са превзели още едно населено място в Източна Украйна – село Калинове в Донецка област. Това село е разположено в близост до стратегически важния град Покровск, който все още е под контрола на украинските сили. Успехът в превземането на Калинове е пореден напредък за руските войски в региона, където Москва продължава да осъществява активни военни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари