Украйна нанесе удар с дронове в сърцето на Крим

0
Мащабен пожар в склад за гориво на Кримския полуостров след нощна атака с дронове
Мащабен пожар в склад за гориво на Кримския полуостров след нощна атака с дронове Снимка: Официален канал в "Телеграм" на губернатора на Севастопол Михаил Развожаев

Мащабен пожар в склад за гориво на Кримския полуостров след нощна атака с дронове

Жители на град Феодосия станаха свидетели на впечатляваща гледка в ранните часове на вчерашния ден, когато огромни кълба дим се издигнаха над южното крайбрежие на окупирания от Русия Кримски полуостров. Причината - пожар в голям склад за гориво, който според съобщение на генералния щаб на Украйна е резултат от среднощна атака с украински дронове.

Информацията за инцидента бързо се разпространи в социалните мрежи, където местни жители споделиха видеоклипове на бушуващите пламъци. Кадрите показват мащаба на пожара, който е видим от значително разстояние.

Местните руски власти потвърдиха възникването на пожара, но се въздържаха от коментар относно твърденията за атака с украински дронове. Тази предпазливост в изявленията им подчертава сложността на ситуацията и чувствителността на информацията, свързана с военни действия в региона.

Инцидентът не е изолиран случай. През изминалата нощ целият Кримски полуостров беше поставен под въздушна тревога. В кримския пристанищен град Севастопол, както и в районите на руските военновъздушни бази "Белбек" и "Саки", бяха регистрирани експлозии и активиране на противовъздушната отбрана.

Тези събития подчертават нестабилната ситуация в региона и продължаващото напрежение между Украйна и Русия. Атаките с дронове се превърнаха в често срещано явление в конфликта, демонстрирайки как съвременните технологии променят характера на военните действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари