Уикендът започва с дъжд и гръмотевици

0
Дневните температури ще се понижат
Дневните температури ще се понижат

Дневните температури ще се понижат

Събота ще бъде облачна и дъждовна, като в някои райони ще има и гръмотевици, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Облачността ще бъде променлива, но в много части на страната ще е значителна, като дъждовни превалявания ще преминават от запад на изток. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, като ще донесе студени въздушни маси. В Северозападна България дневните температури ще достигнат максимум 16-18 градуса, докато на изток те ще останат по-високи – до 25-27 градуса. В София се очаква максимална температура около 17 градуса.

В планините времето също ще бъде динамично, като се очакват валежи от дъжд на много места, а по най-високите върхове ще превали сняг. Температурите на височина 1200 метра ще са около 12 градуса, а на 2000 метра ще спаднат до около 7 градуса. Вятърът ще духа умерено до силно от югозапад, но до вечерта ще се обърне от запад-северозапад, което ще доведе до допълнително захлаждане.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, с валежи от дъжд на места, като южното крайбрежие ще остане с минимални валежи. Вятърът ще се обърне от юг към запад-северозапад до края на деня. Температурите по крайбрежието ще бъдат между 26 и 28 градуса, което е малко повече от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще достигне 2-3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари