Удължиха срока на проекта "Грижа в дома в община Русе"

4
Първоначалната сума от 3 876 932,28 лева е увеличена на 5 600 011,93 лева
Първоначалната сума от 3 876 932,28 лева е увеличена на 5 600 011,93 лева

Първоначалната сума от 3 876 932,28 лева е увеличена на 5 600 011,93 лева

Проектът „Грижа в дома в община Русе“, стартирал през ноември 2022 година, продължава своето успешно изпълнение с удължен срок до 15 януари 2025 г. и увеличено финансиране. Първоначалната сума от 3 876 932,28 лева е увеличена на 5 600 011,93 лева, което позволява на общинската администрация да разшири предоставяните услуги и да обхване по-голям брой нуждаещи се потребители.

Услуги за възрастни и лица с увреждания

Проектът е насочен към възрастни хора и лица с увреждания, предоставяйки разнообразни услуги, които включват доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, профилактика на здравето и социално значими заболявания, предоставяне на психологическа подкрепа, поддържане на лична хигиена и чистота в жилищата, както и придружаване при разходки и социални дейности. Услугите се персонализират спрямо индивидуалните нужди на всеки потребител, като целта е да се подобри качеството на живот и да се осигури възможно най-добрата подкрепа.

Повече потребители и успешни резултати

Първоначално заложеният индикатор от 493 потребители е преизпълнен, като към 20-ия месец от реализацията на проекта услугите са били предоставени на 761 потребители, родени между 1923 и 1978 година. Най-младият потребител е роден през 2000 г., а най-възрастният през 1923 г., като в целевата група има и един столетник. В общинския център в град Русе живеят 308 потребители, а в останалите населени места - 116, като най-много потребители има в кметствата „Бъзън“, „Семерджиево“ и „Ястребово“.

Здравни консултации и превенция

Продължават и посещенията по домовете от здравни специалисти, които допринасят за подобряване на грижите, предоставяни в домашни условия. Редовните консултации със здравни специалисти и допълнителните обучения за персонала, ангажиран в грижата за потребителите, са важни фактори за успешното изпълнение на проекта. В рамките на проекта са разработени и разпространени рекламни материали, насочени към превенция и профилактика на здравето, като се планират и специални събития и материали за различни заболявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари