Убиецът на Микаела получи 20 години затвор

0
21-годишната жена бе пребита до смърт от приятеля ѝ
21-годишната жена бе пребита до смърт от приятеля ѝ Снимка: БНТ

21-годишната жена бе пребита до смърт от приятеля ѝ

Окръжният съд – Търговище постанови присъда от 20 години лишаване от свобода на 29-годишния С. К., който бе признат за виновен в жестокото убийство на 21-годишната Микаела Х.

Престъплението, което разтърси обществото, бе извършено на 29 август 2023 г. в град Омуртаг при условия на домашно насилие, като младата жена загубила живота си по особено мъчителен начин.

Според събраните доказателства, С. К. и Микаела Х. живеели на семейни начала, като през миналата година се завърнали в България след престой в чужбина и се настанили в жилище в Омуртаг. Там между двамата възникнал конфликт, който завършил трагично, когато обвиняемият нанесъл жесток побой на младата жена. Аутопсията разкрива ужасяващи травми – счупена гръдна кост, разкъсан черен дроб и дебело черво, черепно-мозъчна травма с мозъчен оток, както и счупени подезична кост и ребра.

Съдебният състав, състоящ се от петима съдии, наложи на С. К. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 20 години при строг режим. Освен това, съдът осъди подсъдимия да изплати по 100 хиляди лева на родителите на жертвата като обезщетение за причинените им неимуществени вреди, заедно със законната лихва от датата на престъплението – 29 август 2023 г., до пълното им изплащане. Исковете за допълнителни 400 хиляди лева бяха отхвърлени като неоснователни и недоказани.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд - Варна в срок от 15 дни, като очаква се този случай да бъде разгледан и на по-висша инстанция.

По-рано днес майката на младата жена поиска убиеца ѝ да получи доживотна присъда: "Очаквам доживотен затвор за убиеца на рожбичката ми!", каза Веска Цонева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари