Турски шофьор на Дунав мост: Каква Европа е това, това е периферия

3
На опашката съм от близо час и не съм мръднал, оплака се Мехмед Солак
На опашката съм от близо час и не съм мръднал, оплака се Мехмед Солак Снимка: БТА

На опашката съм от близо час и не съм мръднал, оплака се Мехмед Солак

Днес по обед в района на граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе се образуваха дълги опашки от автомобили и камиони. Колоната от тежкотоварни превозни средства достигна повече от километър, съобщи репортер на Българската телеграфна агенция (БТА), който бе на мястото.

Ситуацията ескалира поради продължаващия ремонт на българския участък от съоръжението, което доведе до сериозни задръствания и забавяния в трафика. Шофьорите на камиони и леки автомобили са принудени да чакат часове наред, за да преминат границата.

Един от шофьорите на тежкотоварни автомобили, Мехмед Солак, който пътува от Турция за Румъния, сподели пред репортер на БТА: „Пътувам от Турция за Румъния. На опашката съм от близо час и не съм мръднал. Каква Европа е това, това е периферия.“

Дълги часове на чакане и затруднения в движението

Останалите камиони бяха насочени към буферния паркинг, където времето за престой достига до седем часа. Въпреки мерките за контрол на трафика, ситуацията остава напрегната и затруднена, особено за шофьорите на леки автомобили, които изчакват на международния булевард "България". Полицията е на място и регулира движението, но задръстванията продължават да причиняват забавяния. Средното време за преминаване на моста днес по обед е около 30 минути, а очакванията са трафикът да се засили още повече в следобедните часове.

Гранични власти с апел към шофьорите

От граничния пункт съобщават, че през последното денонощие през "Дунав мост" са преминали общо 1758 камиона в двете посоки. От тях 837 са влезли в България, а 921 са напуснали страната. Граничните власти също така припомнят, че основният ремонт на 70-годишното съоръжение започна на 10 юли тази година, като движението в естакадната част на моста е ограничено до една лента на разстояние от 200 метра.

Служителите на "Гранична полиция" призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да се съобразяват с указанията на служителите, които контролират трафика. Тези мерки са необходими за осигуряване на безопасността на всички участници в движението, особено в контекста на текущите ремонтни дейности.

Трафикът се засилва в летния сезон

През летния сезон трафикът на "Дунав мост" при Русе традиционно се увеличава, което допълнително утежнява ситуацията по време на ремонтните дейности. Вчера вечерта също бяха отчетени километрични опашки от леки автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    24
    Манекена
    Русе много пропадна като град хората избягаха заради мръсният въздух и ниските заплати пълно е с наркомани и наркодилъри Русе е умиращ град за жалост
  • 8
    23
    17.08.2024 г. 23:30
    Голямо натрупване от леки автомобили в крайна лява лента по бул.България.В дясна шента са ТиР-ове.Същата работа след кръговото в посока бензиностанция "Марешки",граница.И трите ленти ,кола до кола.Пълно с коли на идващи от Мартен към Русе.Кръговото до затворения Мол ,задръстено от всички посоки.Не видяхме полицай никъде.
  • 8
    22
    Ебач на Путин
    Ремонтът трябваше да започне едва след като бъде завършен новия мост. Ясно беше, че властта в София нарочно го започна за да се създаде напрежение и натисне ЕС да ни пуснат в Шенген, за което тия които направиха тоя ремонт да започне в неправилното време, трябва да бъдат съдени и набутани за дълго в затвора!
  • 4
    21
    Русенец
    Както съм казвал:" Русофоби, това е " мостът на дружбата между България и Русия." Събирайте го и да се приключва. Аз файда от този мост нямам. Само проблеми!
  • 0
    20
    дипл. психиатър
    Всеки чужденец е на гости в България . Като гост ако се дървиш и се правиш на голям можеш да си ходиш откъдето си изпълзял . Никъде по света не прощават свински изпълнения от разни гьотверени . В България също.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари