Циркуляр отряза ръката на работник в дърводелски цех в Петрич

0
Тежък инцидент в дърводелски цех в Петрич
Тежък инцидент в дърводелски цех в Петрич

Тежък инцидент в дърводелски цех в Петрич

Трагичен инцидент разтърси дърводелски цех в град Петрич вчера следобед. 54-годишен мъж е пострадал тежко при трудова злополука, в резултат на която е загубил част от дясната си ръка.

Хронология на събитията

Инцидентът е станал в края на работния ден, когато опитният работник е работил на циркулярна машина. Въпреки дългогодишния си опит, мъжът е претърпял сериозна злополука, при която машината е премазала дясната му ръка над китката.

Реакция на властите

Веднага след инцидента е подаден сигнал до полицията, която от своя страна е уведомила областната инспекция по труда в Благоевград. Екип от инспектори е изпратен на място, за да разследва обстоятелствата около тежката злополука.

Славянка Симитчийска, областен директор на Инспекцията по труда, коментира ситуацията: "За съжаление, има тежка злополука с отрязана ръка над китката на млад човек. Изготвен е акт за спиране на циркуляра, на който е станала злополуката. В момента тече проверката. Имаме 10-дневен срок, в който ще извършим разследване."

Състояние на пострадалия и последващи действия

Пострадалият работник е настанен в болницата в Петрич. Въпреки че състоянието му е определено като тежко, няма опасност за живота му.

Инспекцията по труда е започнала щателна проверка на документацията на фирмата, включително:

  • Наличие на трудов договор на пострадалия
  • Спазване на правилата за безопасни условия на труд
  • Евентуални пропуски в инструктажите и обучението на персонала

Предстоящо разследване

В следващите дни се очаква да бъдат изяснени всички обстоятелства около инцидента. Инспекцията по труда има 10-дневен срок за провеждане на пълно разследване, което ще определи причините за злополуката и евентуалната отговорност на работодателя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари