Работник загина в торовия завод в Димитровград

0
Инспекцията по труда започна едномесечно разследване на инцидента
Инспекцията по труда започна едномесечно разследване на инцидента Снимка: "Неохим" АД

Инспекцията по труда започна едномесечно разследване на инцидента

Трагичен инцидент в димитровградския завод "Неохим" отне живота на работник и рани друг по време на ремонтни дейности на 3 септември 2024 година. Това съобщи за БТА директорът на Дирекция "Инспекция по труда" - Хасково, Кирчо Кирев.

Злополуката е станала в предприятието за производство на амонячни торове, където трима служители са извършвали ремонтни работи. Един от тях е загубил живота си, втори е приет за болнично лечение с наранявания, а третият е останал невредим.

"Разследващият трудовата злополука инспектор все още има много работа по изясняване на обстоятелствата. Когато проверката приключи, ще бъдат оповестени и фактите около ситуацията", поясни Кирев. Той допълни, че и тримата работници са имали трудови договори с "Неохим" АД.

Директорът на Инспекцията по труда уточни, че разследването на инцидента ще продължи един месец - стандартният срок за подобни случаи.

Потърсен за коментар, изпълнителният директор на "Неохим" Стефан Димитров отказа да се изкаже по темата, като заяви, че оставя проверката в ръцете на компетентните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари