ЦИК тегли номерата на партиите и коалициите за изборите

0
Предизборната кампания стартира в полунощ на 27 септември
Предизборната кампания стартира в полунощ на 27 септември Снимка: БТА

Предизборната кампания стартира в полунощ на 27 септември

Централната избирателна комисия (ЦИК) тегли номерата, под които партиите и коалициите ще участват на предстоящите извънредни парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Общо 22 партии и 9 коалиции са подали своите документи и са официално регистрирани за участие във вота, като крайният срок за регистрация изтече вчера в 17:00 часа.

Кампанията започва на 27 септември

Предизборната кампания ще стартира официално в първите минути на 27 септември, като последният ден за агитация ще бъде 26 октомври. Тогава ще се проведе и традиционният ден за размисъл, когато политическата реклама и агитация ще бъдат забранени.

Гласуване с машини в над 9400 секции

Според данни на Централната избирателна комисия, в почти 9400 избирателни секции на територията на страната ще се гласува с машини. Това ще осигури по-бързо и точно преброяване на гласовете и ще намали възможностите за грешки при броенето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари