ЦИК определи номерата на партиите в изборната надпревара

0
28 партии и коалиции ще се борят за гласовете на българите на 27 октомври
28 партии и коалиции ще се борят за гласовете на българите на 27 октомври Снимка: БГНЕС

28 партии и коалиции ще се борят за гласовете на българите на 27 октомври

Централната избирателна комисия (ЦИК) проведе жребий за определяне на номерата в бюлетината за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Резултатите от жребия очертават интересна картина на политическото поле, като някои от водещите партии и коалиции получиха знакови номера.

Коалицията ГЕРБ-СДС ще се яви на вота с номер 18, което може да се интерпретира като символично число, свързано с пълнолетието. Този номер би могъл да бъде използван в предизборната им кампания като знак за зрялост и готовност за управление.

"Алианс за права и свободи" (АПС) получи номер 13 - число, традиционно свързвано със суеверия, но което може да се окаже щастливо за формацията. От друга страна, "Движение за права и свободи – Ново начало" ще участва с номер 8, който в много култури се смята за числото на късмета и просперитета.

Коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) ще се състезава под номер 26, което им отрежда място в края на бюлетината. Това може да се окаже предизвикателство за тях, тъй като изисква от избирателите по-внимателно търсене в бюлетината.

"Възраждане" получи номер 12, който би могъл да се асоциира с пълния кръг на часовника или месеците в годината, символизирайки цялост или завършеност.

"Има такъв народ" ще участва с номер 7 - число, което често се свързва със късмет и духовност в различни култури.

Левицата, представена от коалицията "БСП - Обединена левица", ще бъде под номер 28, което ги поставя в самия край на бюлетината.

Освен основните политически сили, в изборите ще участват и редица по-малки партии, всяка със своя уникален номер. Сред тях са "Партия на Зелените" с номер 10, "Атака" с 19, "Булгари" с 5, "Български национален съюз "Нова демокрация"" с 14, и много други.

Интересно е да се отбележи разнообразието от партии, участващи в изборите, което отразява широкия спектър от политически възгледи в страната. От традиционни партии до нови формации, от леви до десни, от националистически до либерални - българските избиратели ще имат богат избор на 27 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари