ЦИК публикува хеш кода за машините за гласуване

0
Над 1000 машини са преминали проверка досега
Над 1000 машини са преминали проверка досега Снимка: БГНЕС / Архив

Медии получиха достъп до склада с устройствата за гласуване

ЦИК публикува хеш кода за машините за гласуване.

Централната избирателна комисия оповести на официалната си интернет страница системния хеш код на сертифицирания софтуер за машините за гласуване, които ще бъдат използвани на изборите за Народно събрание тази неделя.

Инструкции за проверка

Избирателите могат да сверят този код със системната разписка, която се отпечатва автоматично от устройството преди началото на изборния ден. При установяване на несъответствие, членовете на секционната избирателна комисия са длъжни незабавно да информират районната избирателна комисия, която от своя страна трябва веднага да уведоми Централната избирателна комисия за последващи указания.

Подготовка на машините

Представители на медиите получиха достъп до специализирания склад за съхранение на машините за гласуване. От вторник там тече процес по инсталация на софтуера под строгия контрол на експерти от Министерството на електронното управление и специалисти от държавната администрация.

По информация от правителството, до момента са проверени над хиляда машини, избрани на случаен принцип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    ...
    При положение, че вече съм модифицирал софтуера на машината, какво ли ще ме спре да я накарам да печата точно този код? Не трябва да се позволява на некомпетентни хора да се разпореждат със съответната технология!
  • -1
    1
    Малеев
    УжасТ Копейките са чипирани
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари