Централна Европа се готви за най-сериозните наводнения от години

0
Властите в няколко страни предприемат спешни мерки за справяне с потенциалната криза
Властите в няколко страни предприемат спешни мерки за справяне с потенциалната криза

Изпускат язовири в Чехия, Австрия се укрепва с чували пясък

Централна Европа е изправена пред заплахата от мащабни наводнения, които се очаква да бъдат най-сериозните от години насам. Властите в няколко страни предприемат спешни мерки за справяне с потенциалната криза.

В Австрия се извършва мащабна подготовка с поставяне на торби с пясък на стратегически локации. Канцлерът Карл Нехамер заяви: "Армията е приведена в готовност да се включи с помощ при необходимост". Това показва сериозността на ситуацията и решимостта на правителството да реагира бързо при евентуално бедствие.

Чешките власти също предприемат превантивни действия, като са разпоредили изпускането на водата от няколко язовира. Тази мярка цели да освободи капацитет за поемане на очакваните обилни валежи и да намали риска от преливане.

Полша също е в очакване на проливни дъждове. Въпреки сериозността на ситуацията, премиерът Доналд Туск призова за спокойствие, като заяви: "Няма място за паника". Това послание цели да успокои населението, като същевременно подчертава необходимостта от бдителност и подготвеност.

Според метеорологичните прогнози, обилните валежи ще продължат поне до вечерта на понеделник. Синоптиците предупреждават, че ситуацията може да се усложни допълнително поради очакваните силни ветрове, което увеличава риска от наводнения и свързаните с тях щети.

Властите в засегнатите страни призовават гражданите да следят внимателно официалните съобщения и да бъдат готови да предприемат необходимите действия за осигуряване на своята безопасност при влошаване на ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Въпрос
    А какво стана с т.н. глобално затопляне?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари