Цените на петрола се повишават след три поредни сесии на понижение

0
Данните за намаляване на запасите в САЩ и изслушването на Джером Пауъл повлияха на пазара
Данните за намаляване на запасите в САЩ и изслушването на Джером Пауъл повлияха на пазара

Данните за намаляване на запасите в САЩ и изслушването на Джером Пауъл повлияха на пазара

Цените на петрола отново тръгнаха нагоре след три поредни сесии на понижение.

Цените на петрола отново тръгнаха нагоре след три поредни сесии на понижение, сочат данни от индустрията в САЩ. Според "Ройтерс", запасите от суровината и горива в страната са намалели миналата седмица, което показва стабилно търсене на тези продукти. На този фон, перспективите за намаляване на лихвените проценти нараснаха след изслушването на председателя на Управлението за федерален резерв Джером Пауъл пред комисия в Сената на САЩ.

Фючърсите на сорта "Брент" от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 21 цента до 84,87 долара за барел, след като претърпяха спад от 1,3 на сто в предишната сесия. Котировките на американския лек суров петрол също се покачиха, добавяйки 26 цента до 81,67 долара за барел, след като се понижиха с 1,1 на сто в предишната сесия. През последните три сесии американският сорт се понижи с 3 на сто, а "Брент" с 3,2 на сто.

Според данните на Американския петролен институт (API), запасите от суров петрол са намалели с 1,923 милиона барела през седмицата, приключила на 5 юли. Запасите от бензин също са се понижили, достигайки намаление от 2,954 милиона барела. Въпреки това, предлагането на рафинирани продукти се е увеличило с 2,342 милиона барела.

Тези данни подчертават стабилното търсене на суровини и горива в САЩ, въпреки скорошните спадащи цени. Намаляването на запасите е сигурен знак за това, че потреблението надвишава предлагането, което на свой ред подкрепя цените на петрола. Освен това, изслушването на Джером Пауъл в Сената на САЩ добави допълнителен оптимизъм сред инвеститорите за възможно намаляване на лихвените проценти, което би могло да стимулира икономическия растеж и потреблението на енергийни ресурси.

Инвеститорите и анализаторите в сектора ще следят внимателно развитието на пазара през следващите седмици, особено предвид възможните икономически политики и тяхното влияние върху глобалното търсене на енергия. В същото време, предлагането на пазара остава под влиянието на геополитически фактори и решения на основните производители на петрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари