Цанко Цанков постави нов рекорд по плуване в Дунав

0
Цанко Цанков постави нов рекорд по плуване в Дунав
Цанко Цанков постави нов рекорд по плуване в Дунав Видео: NOVA

Българинът изплува 120 км за 18 часа

Българският плувец Цанко Цанков постави ново лично постижение, като преплува 120 километра и 600 метра в река Дунав без прекъсване. Информацията бе потвърдена от екипа на спортиста. Маратонът започна вчера на обяд от село Ясен в община Видин и приключи рано тази сутрин при кораба "Радецки" в град Козлодуй.

Цанков успя да измине впечатляващата дистанция за 18 часа, 1 минута и 39 секунди. Това постижение идва само две седмици след предишния му опит в река Дунав на 6 септември, когато той преплува 108 километра.

Първоначално екипът на Цанков обяви предишното му постижение за световен рекорд. Впоследствие обаче се установи, че румънският плувец Богдан Зурбагиу е преплувал 115 километра в Дунав през 2021 година, надминавайки дистанцията на българина.

Важно е да се отбележи, че в навечерието на второто плуване на Цанков, Световната асоциация по плуване в открити води излезе с изявление, че постиженията на българския спортист няма да бъдат официално признати поради съмнения относно достоверността на данните от плуването му на 6 септември.

Въпреки тези предизвикателства, Цанков продължава да впечатлява с издръжливостта и решителността си, демонстрирайки завидни спортни качества в екстремни условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари