Тротинетка блъсна ученик в София

1
15-годишният Матей се възстановява след тежък удар
15-годишният Матей се възстановява след тежък удар

15-годишният Матей се възстановява след тежък удар

Миналата седмица София стана сцена на тревожен инцидент, когато деветокласникът Матей бе блъснат от електрическа тротинетка посред бял ден. Ударът оставя момчето в безсъзнание, а извършителите, които според свидетели са вероятно деца, бързо напускат мястото на произшествието, без да окажат помощ на пострадалото дете.

Случката се разиграва в понеделник следобед, точно пред 6-то Районно управление на МВР - София. Майката на Матей, Александра Левски, споделя, че инцидентът е станал в 16:50 часа, когато синът ѝ се движел по пешеходна алея. След удара Матей пада, удря главата и лакътя си и губи съзнание. След като се събужда, става ясно, че кракът му е сериозно увреден – наложило се е да му бъде поставено 40-сантиметрово желязо и два пирона, които ще останат в тялото му за цял живот.

Александра Левски разказва как е разбрала за случилото се: „Звъннах му по телефона и не го чух него, някакъв мъж ми вдигна и ми каза, че той не може да говори, защото е претърпял инцидент”.

Въпреки тежкото състояние на сина ѝ, извършителите не са проявили никакво съчувствие и са избягали от местопроизшествието. Александра е благодарна на хората, които са помогнали на Матей в този критичен момент, но е огорчена от поведението на децата, които са причинили инцидента: „Трябва когато направиш грешка, да си поемеш вината. Тоест тези деца е трябвало да останат и да видят какво се е случило с моето дете”.

От полицията съобщават, че е започнало разследване срещу неизвестен извършител, но към момента няма официална информация за идентифицирането на виновниците.

Няколко дни след инцидента Матей вече е в съзнание и се намира в болница „Пирогов”. Предстои му дълъг процес на възстановяване, включително месеци, в които ще трябва да се учи да ходи отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Мунчо
    До 1:И аз не съм доволен когато карам колело по велоалеята и всякакви хора ходят там, където въобще не им е мястото. Айде малко по-сериозно. И не смесвайте велосипедите с тротинетките. Разликата е огромна.
  • 16
    2
    Аз
    Не на тротинетките! Да се забранят.До кога ще търпим последствията от това нашествие на вредни превозни средства и то по тротоарите. Фирмите , свързани с тях печелят, а пешеходците страдат .
  • 12
    1
    ЛИЛИТ
    КАКВА Е ТАЗИ ДЪРЖАВА , КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ТРОТИНЕТКИ, ВЕЛОСИПЕДИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ? ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛQЖАВА ТОЗИ ТОРМОЗ НАД ПЕШЕХОДЦИТЕ ПО ТРОТОАРИТЕ И МЕСТАТА ЗА РАЗХОДКА? КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ? ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР НИ ЗАНИМАВАТ С ПРОСТОТИИТЕ НА РАЗНИ ПАРТИЙКИ И ЛИЧНИТЕ ИМ БОРБИ, А НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари