Тропическата буря "Тами" погуби 40 души във Филипините

0

Властите съобщават за множество жертви в градовете Нага и Легаспи

Мащабни наводнения във Филипините, десетки хиляди са евакуирани.

Бедствено положение в регион Бикол

Тежка хуманитарна криза се разви във Филипините след опустошителното преминаване на тропическата буря "Тами". Към момента жертвите са най-малко 40 души, а спасителните екипи продължават да издирват бедстващи хора.

Природното бедствие е довело до безпрецедентни валежи, като в някои райони количеството дъжд за 48 часа се равнява на двумесечната норма, съобщава Франс Прес.

Директорът на полицията в регион Бикол, Андре Дизон, описва драматичната ситуация: "Много хора са все още заклещени на покривите на домовете си и молят за помощ. Надяваме се, че наводненията ще отслабнат, тъй като дъждовете спряха".

Критична ситуация в градовете Нага и Легаспи

Властите съобщават за множество жертви в градовете Нага и Легаспи, но поради затруднения достъп все още не е възможно да се установи точният им брой.

Трагедия в провинция Батангас

В село Сампалок, провинция Батангас, разположена южно от столицата Манила, са открити шест неидентифицирани тела. Полицейският сержант Нелсон Кабузо информира: "Вчера (24 октомври) районът беше засегнат от внезапно наводнение. Нашите хора все още са там, за да проверят дали има други жертви".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари